Махат водния режим в Перущица до пролетта

Автор:
Вторник, 23 Ноември 2010 14:34

plovdiv-online 

ImageДо пролетта ще бъдат решени проблемите с водоподаването в Перущица.

Това съобщи зам.-управителят на ВиК Пловдив Спартак Николов пред жителите на града по време на изнесената приемна на народния представител от ГЕРБ Димитър Лазаров.

Депутатът лично е поканил г-н Николов да дойде и в Перущица, за да чуе проблемите на жителите, които са подали множество сигнали до областната структура на партията.

Перущица е на воден режим последните няколко години.

Всеки може да си представи какво означава това, особено през летните месеци.

Вследствие на незаконно изгребване на инертни материали от реката в годините назад се е стигнало до понижаване на коритото, което съчетано с обезводняването на река Въча, води и до понижаване на нивото на водата в шахтовите кладенци на помпените станции.

Уверявам ви, че Перущица е един от нашите приоритети, имаме волята и желанието да решим проблемите на града, заяви г-н Николов.

След задълбочено проучване и анализиране на причините за недостига на вода в района експертите на дружеството са изготвили проект за хидравличен праг, който ще вдигне водните количества в шахтовите кладенци на помпените станции.

Приключили са проучвателните дейности, осигурено е финансирането.

Очакваме отреждане на санитарно-охранителна зона за експлоатационен тръбен кладенец за допълнително водоподаване, каза още той.

Тази година подменихме част от уличния водопровод в града.

Към помпена станция „Перущица“ изградихме аварийно захранване на сондажен кладенец с нов водопровод, извършихме монтаж на ултразвуков разходомер в новоизградена шахта в ПС “Перущица 2“.

Всички тези дейности ще оставят проблема с водоснабдяването на Перущица в миналото, заяви г-н Николов.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм