Свалят Волен Сидеров на 19 юли

Автор:
Неделя, 28 Юни 2009 22:03
ImageНа извънреден конгрес на партия „Атака” в София на 19 юли ще се поиска промяна в устава на партията, като ще се настоява Волен Сидеров да бъде освободен от поста си, а тя да бъде управлявана от седемчленен Борд на председателите. Това съобщиха днес в Бургас депутатът Митко Димитров и координаторът на „Атака” за София област Константин Костов, които обявиха, че не искат властта да е съсредоточена в един човек, както е сега, съобщи БГНЕС.
Бордът ще бъде контролиран от 21-членна комисия. Имаме подкрепата на 3/3 от членовете на партията, увериха те. Конгресът обаче можело да се окаже нелигитимен, защото в момента в централата на партията били привиквани всички общински координатори и им се прибирали пълномощните за такива. Това означава, че те не могат да правят общински събрания и да излъчват делегати за конгреса, предупредиха двамата. Причината за бунта в партията е подреждането на листите.

Според Митко Димитров от тях са отпаднали изявени активисти на „Атака”, представители на местните структури, а са намерили място бизнесмени, които са си платили местата. Два дни преди регистрацията листите са били променени.
“В Източна България листите се наредиха от журналисти, а в Западна от Слави Бинев. Волен Сидеров не купува гласове, той продава места в листите", каза Костов, но не потвърди, че за челно място се плащат суми до 1 млн. лева, каквато информация има. Димитров пък цитира Сидеров: "Важно е кинти да падат". Думите му бяха потвърдени и от бившия член на "Атака" Павел Чернев, който присъства в залата.
Волен Сидеров, доведеният му син Димитър Стоянов, съпругата му Капка и Десислав Чукалов сами са редили листите, при затворени врати, не са допускали никой друг. Те не са обяснили защо подменят хората си, но Костов и Димитров твърдят, че новите са предимно бизнесмени. Такъв е случаят в Сливен и в Ямбол, а водач на една от листите в София е адвокат Явор Нотев, който спаси Сидеров от присъда за хулиганство заради инцидента на автомагистрала "Тракия", съобщиха още съпартийците му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм