Депутатите от ГЕРБ няма да отсъстват от парламентарните заседания

Автор:
Неделя, 21 Юни 2009 17:05

ImageДесетки хора от Община Марица се събраха пред читалището в село Труд, за да зададат въпроси на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и на Димитър Лазаров, мажоритарен кандидат и водач на партията за пловдивска област.

Как ще накарате депутатите да работят? Сега виждаме какво става – парламентът е празен много често, а ние, тук на село, дори само да закъснеем, и ни режат от заплатата – беше първият въпрос. Цветанов сподели възмущението на хората и заяви, че в ГЕРБ са изработени вътрешно ведомствени правила, според които кандидатите за народни представители подписват декларации, че ако отсъстват в три последователни дни по неуважителни причини, ще подават оставка от Народното събрание. Така ние ще върнем отговорното отношение към институцията Народно събрание и към избирателите, които са ни изпратили на работа в него, заяви Цветанов.

На въпрос дали ГЕРБ ще се коалира с БСП и ДПС, Димитър Лазаров отговори, че това е невъзможно. Той обясни, ч в Пловдивска област, а и на други места в страната, ДПС не издига мажоритарен кандидат и това се прави, за да се прелеят гласовете на техните избиратели към кандидата на БСП, За да не допуснем те отново да управляват България като продължат да опъват политически чадър над приближени до тях фирми и да сриват имиджа на страната ни пред Европа, всички трябва да излезем да гласуваме на 5-ти юли, каза Лазаров.

Двамата с Цветан Цветанов припомниха на местните хора как при сега действащите закони е възможно кандидати за Народното събрание да са следствени и попитаха множеството как си представя тези, вече избрани, депутати да правят парламентарен контрол на министъра на вътрешните работи например.

Вие вече доказахте, че разбирате какво се случва у нас, защото на европейските избори през юни за първи път Община Марица гласува не за БСП, а за друга партия и това е ГЕРБ, обяви мажоритарният кандидат и водач на листата на партията в региона и увери, че отборът, с който сега се състезава, няма да предаде доверието на хората.

В село Труд с местните разговаряха и с евродепутатите Владимир Уручев и Мария Неделчева.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм