Бюлетините в Златитрап без подпис от представител на ГЕРБ

Автор:
Неделя, 07 Юни 2009 11:36

Автор plovdiv-online

Image
Димитър Лазаров
Чувалът с бюлетини в пловдивското село Златитрап - 14 секция, е бил доставен отворен след 18 часа в събота, а подпис на представителя на ГЕРБ Стоянка Динкова няма. Динкова алармира, че нито тя, нито друг представител освен председателя на Секционната избирателна комисия - Кирил Черешаров (Атака) не е броил бюлетините, нито се е подписвал колко са те. Това е нарушение на избирателния закон, според който бюлетините задължително се броят, а наместниците се подписват в протокол, който се дава на полицията.

Никой не ми даде да се подпиша, където и да било, каза Динкова пред plovdiv-online. Областният координатор на ГЕРБ Димитър Лазаров коментира късно вечерта в събота, че нарушението дава възможност да се изнесат бюлетини през нощта и съэответно да се раздадат заедно с пари на хора, които на другата сутрин да отидат с готови пликове в секцията.

Лазаров заяви, че не е успял да се свърже с председателя на Районната избирателна комисия Димитър Маринчешки, чийто джиесем бил изключен. Според него и в другата секция в Златитрап е същото - бюлетините нито са броени, нито приети с протокол от представители на политическите сили, участващи в изборите.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм