Лодкаря на Станишев и дон Цеци разбуниха червените в Пазарджик

Автор:
Вторник, 26 Май 2009 18:56

ImageШефът на кабинета на премиера Сергей Станишев - Веладин Битолски и лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев ще са подгластниците на водача на червената депутатска листа в Пазарджик Георги Пирински. Според източници от регионалната партийна централа, председателят на НС категорично е отказал мажоритарното място и по всяка вероятност то ще бъде предоставено на областния председател на столетницата Георги Мърхов. 

Тримата "парашутисти" предизвикали сериозното недоволство сред местните социалисти. Според социологическите проучвания в региона, заемането на първите три места от “външни хора” ограничава възможността на БСП да има пазарджишки представител в 41-вото Народно събрание.

От областното  червено ръководство се опасяват, че може да се появи тих бойкот от страна на младите социалисти, на които основно се разчита при провеждането на предизборната кампания.  Според тях, Веладин Битолски е известен единствено   в медиите с прозвището “Лодкаря на Станишев”, тъй като в данъчната си декларация бе посочил, че е закупил лодка за 600 лева.  

Истинският удар за местното БСП обаче остава Цветелин Кънчев, известен като дон Цеци, заради шест годишната му присъда за побой и отвличане, която вицепрезидентът Ангел Марински съкрати чрез помилване. Според запознати, областното червено ръководство подготвя протестна нота до Висшия съвет на БСП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм