Кандидат-лекари обвинени в рекет

Автор:
Четвъртък, 19 Март 2009 18:29

Автор plovdiv-online 

ImageШестокурсниците от пловдивския Медицински университет Ангел Добрев и Веселин Грозев са обвинени в рекет и извършване на лекарска дейност без квалификация. Това гласи обвинителният акт на Районната прокуратура - Пазарджик, който е внесен в съда. Добрев и Грозев са в ареста, откакто на 21 октомври 2008 г. в комбина биха инжекция на 21-годишната Кристина Бързакова, а после първият поискал 200 хиляди лева за противоотрова, защото серумът бил сбъркан. Подобен номер не е измислян у нас, твърдят пазарджишки полицаи. Добрев и Грозев ще отговарят за рекет и за извършване на лекарска дейност без диплома.

Спирнцовката забил Веселин Грозев, който твърди, че не знае какво е инжектирал. Самият план бил на Ангел Добрев, който пък се познавал с рекетираното семейство. Кристина Бързакова се омъжила наскоро преди изнудването, но не е имала по-близки отношения с Ангел Добрев.

Ректорът на Медицинския университет доц. д-р Георги Паскалев заяви, че в никакъв случай няма да допусне двамата кандидат-лекари да се дипломират. Подобно поведение е в разрез не само с професионалните, но и чисто човешки норми, каза възмутен при избухването на скандала доц. Паскалев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм