Иван Антонов получи подкрепа за балотажа от Мария Бурова, трета на изборите в Раковски

Автор:
Сряда, 25 Февруари 2009 18:03

Димитър Лазаров: Политическо лицемерие е, че Бурова е подписала споразумение за подкрепа на опонента на Иван Антонов

Image
Иван Антонов в екип с Мария Бурова
“Нямам подписано споразумение да подкрепя на балотажа Петър Антонов”, каза на извънредна пресконференция Мария Бурова, която се яви на изоборите за кмет на Община Раковски като независим кандидат. Тя обясни, че е разговаряла и с двете политически сили, които отиват на балотаж, но след обсъждане на ситуацията с нейни симпатизанти, тяхното и личното й решение е да дадат пълната си подкрепа в предстоящия балотаж на Иван Антонов от ГЕРБ. С 822-та гласа, които спечели на първия тур в събота, Бурова се нареди на трето място във вота. Днес пред медиите тя подписа Споразумение с Иван Антонов за обединяване на усилията и съвместна работа за просперитета на хората от Община Раковски.

“Решихме това Споразумение да бъде подписано пред вас като представители на четвъртата власт и като гаранти за истината”, обърна се към медиите координаторът на ПП ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров. Той нарече   “полтическо лицемерие” вчерашните изявления на опонента на Иван Антонов, че с писмено споразумение го подкрепят и петимата неуспели кандидати за кмет на Общината.

“Къде са тези споразумения – попита Лазаров - и как може човек, който се кандидадтира за управленец, да  говори от името на други хора и да заблуждава не само медиите, а и обществеността? Не допускам, че хората в Раковски могат да подкрепят подобна политическа халтура като демонстрираната вчера”, каза още областният координатор на ГЕРБ.
ImageОт своя страна, Иван Антонов опроверга и информацията на опонента си, че Община Раковски няма нито един проект по оператвина програма “Околна среда и регионално развитие”. Оказва се, че към днешна дата са входирани 3 проекта по тази програма – за подобряване на пътната инфраструктура между село Шишманци и квартал Секирово, за ремонт и рехабилитация на учебни заведения в Общината и за ремонт на читалище “Св.Св. Кирил и Методий”. Готов е и четвърти проект по същата програма – за подмяна на уличното осветление и направата на тротоари. Общината кандидатства и с още 3 проекта по други  европейски програми. Подготвят се и нови 3 проекта.

Image“Мария Бурова, която е заместник-кмет в Община Раковски и ресорът й е “ Образование, финанси и еврофондове”, е професионалист, когото аз много ценя и се радвам, че се разбрахме да продължим да работим заедно” - каза Иван Антонов. По думите му, оповестеното вчера от опонента му  намерение, ако спечели изборите, да обърне и мнозинството в Общинския  съвет, няма да се състои.

“Да вземем общинските съветници от РОМА например, те са мъже на честта и това, че лидерът им дава публична подкрепа на кандидата на БСП, не е тяхното мнение” - обяви Иван Антонов.  Според него хората от Раковски, които вече 10 години имат десен кмет и знаят, че именно той е започнал да се грижи за Общината, няма да дадат вота си на представител на БСП, зад когото е застанала една “безпринципна”, по думите му, коалиция.

“БСП, ДПС, РОМА, АТАКА и ЛИДЕР са с крайно разнопосочни платформи и обединяването им е подмяна на вота на техните членове и симпатизанти” - каза в заключение кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм