Бойко в Раковски: Гласувайте за Иван, за да ги бием тук и веднага!

Автор:
Понеделник, 16 Февруари 2009 19:37

Image
Вилфред Мартенс с Борисов и Цветанов в Раковски
Повече от 300 души от Община Раковски се събраха пред пред катедралния храм “Пресвето Сърце Исусово”, за да видят отблизо лидерите на Европейската народна партия и ГЕРБ Вилфред Мартенс и Бойко Борисов, председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутата от партията Румяна Желева. Кандидатът за кмет на Община Раковски, издигнат от ГЕРБ, Иван Антонов посрещна гостите с думите, че в тзои район хората, макар и от различни религии, живеят заедно и в разбирателство. “Аз самият преди 12 години направих една инициатива за работа с православната църква и днес съм щастлив да видя, че вие тук мислите по същия начин”, сподели пред журналисти по-късно лидерът на ЕНП Вилфред Мартенс, бивш премиер на Белгия, католик по вероизповедание.

Image
Мартенс с отец Димитър
Заедно с отец Димитър от храма “Пресвето сърце Исусово”, за който се твърди, че е най-голямата католическа катедрала  на Балканския полуостров, Мартенс изрече молитвата “Отче наш” и написа в книгата за впечатления: “Моята визита в Раковски и в този храм ще остане един от моментите, които никога няма да забравя и ще е голяма стъпка в усилията ми да обединя хората на Европа и хората на България”.

“Не вярвам, че България може да бъде изгонена от Европейския съюз, както някъде се твърди. Но България има нужда от промяна и аз вярвам, че Бойко Борисов и неговата партия са тези, които могат да направят тази промяна“, каза след това Мартенс пред журналисти. Лидерът на ГЕРБ му благодари за подкрепата, която с посещението си в Раковски дава на кандиадата за кмет на общината Иван Антонов.

Image
ГЕРБ в Раковски към победата
“Цялото ръководство на ГЕРБ е поело обещание към г-н Мартенс и към цялото ръководство на ЕНП да работи и да управлява така, че да не ги е срам от нас", заяви Бойко Борисов. В края на визитата си, гостите получиха от председателя на ГЕРБ в Раковски Георги Плачков подаръци. Вилфред Мартенс получи меден чан, за да узнае как българите гонят и не допускат злите сили в дома си, Бойко Борисов – меч с надписа ”ultima ratio regun” или “мечът е последното средство на кралете”, Цветан Цветанов – монета “Съединението прави силата”, Румяна Желева – икона на Света Богородица, тъй като “е иконата на България в Еврпейския парламент”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм