Иван Антонов: ще вдигна двойно бюджета на Раковски

Автор:
Вторник, 27 Януари 2009 15:42

Кандидатът за кмет от ГЕРБ обяви имотното си състояние и приоритетите си

Със свещ в памет на градоначалника три мандата Франц Коков стартира кампанията си шефът на ОбС

Автор и снимка plovdiv-online

Image
Д. Лазаров представи Иван Антонов
30-годишният председател на Общинския съвет в Раковски Иван Антонов е кандидатът на ГЕРБ за кметските избори, които ще се проведат на 21 февруари. Вчера той е бил регистриран в Общинската избирателна комисия, съобщи областният координатор на партията адв. Димитър Лазаров. Той посочи, че ОИК, която се оглавява от г-жа Минка Гочева, съпруга на местния лидер на БСП и общински съветник, е отложила тегленето на жребия за номерата на листите първо за 10 часа днес, после за 17 часа, макар това да е трябвало да стане още вчера. Сегашните политически сили не желаят да започне навреме кампанията, каза Димитър Лазаров. Техните кандидати се крият зад инициативни комитети, докато ГЕРБ излиза с ясна партийна кандидатура и носи отговорност за своя избор.

Иван Антонов не вижда реални опоненти на насрочените от президента Георги Първанов извънредни избори, защото партийни кандидати са се маскирали с изключение на един.

Той обяви, че ще води открита кампания, а на плакатите на ГЕРБ вече е написано: „Купуването на гласове е престъпление!”

Антонов, който има 3.5-годишна дъщеричка, обяви и имотното си състояние към момента. Той притежава заедно със съпругата си 13-годишен Фиат Брава, купен за 2800 лева, ½ от нива 9.7 дка в землището на Раковски и е теглил потребителски кредит от 20 хиляди лева.

Антонов е юрист по образование. Има 2.5-годишен стаж като главен юристконсулт в екипа на кмета Франц Коков. След местните избори, на които ГЕРБ печели най-много съветници – 9, той става председател на ОбС.

Тази сутрин в 6 часа се е черкувал в храма в квартал Секирово, запалил е свещ в памет на кмета Франц Коков и друга – за успеха на кампанията. Иван Антонов иска да продължи всичко добро, започнато от Коков, който си отиде от рак на 45 г. Раковски разполага с изключително добър стадион, постижение на кмета Франц Коков, каза Иван Антонов, с пет помощни игрища, пластмасови седалки, покривна конструкция. За шеста поредна година там се организира детски футболен турнир.

Но пък нямаме Млечна кухня за деца, нещо, с което и аз самият се сблъсках покрай дъщеря ми. Изграждането й ще е сред приоритетите на Иван Антонов, кандидата на ГЕРБ.

Социалният патронаж, училищата, детските градини и църквите, читалищата са другите ангажименти, които твърдо поема. Иван Антонов обещава нито едно читалище да не бъде затворено по време на мандата му, а бюджетът на общината, който сега е 11 млн. лева да се увеличи поне двойно – до 25 млн.

Изграждането на многофункционална спортна зала е друг от приоритетите му. В програмата му е записано, че хората са богатството на община Раковски, а урановите находища там превръщат общината в най-застрашената от ракови заболявания. Затова и в здравната програма на кандидата на ГЕРБ за кмет Иван Антонов се залага на профилактични прегледи на място от известни онколози.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм