Трагедия в рибарника на Белишка река:Трима пропадат в леда

Автор:
Неделя, 25 Януари 2009 22:22

Водолази спасиха двама от рибарите, преустановиха издирването на третия

Рибарникът е собственост на бившия функционер на ДПС в Пловдив Мирослав Касев

Автор Мария Великова

Image
Не ловете риба под леда
Трагедия с трима рибари се разигра в неделя следобед на замръзналия рибарник на река Белишка по пътя към Кръстова гора. Броени часове след като тримата приятели пловдивчани  пристигат да ловят риба направо през ледените отвори на замръзналото езеро- рибарник, двама от тях са в хипотермичен шок, но по чудо спасени, а третият, Цанко М. (47) не е имал тоя късмет.

Групата тръгва по тънкия лед, без да усети, че са страшно уязвими и леденият слой няма да издържи. Буквално петнадесетина минути, след като дошли, Цанко е погълнат от ледените води на рибарника. Пропадат и другите двама. Случаен пътник от Лъки вижда мъжете, на единия успява да хвърли автомобилна гума и сетне го измъква на безопасно място. Според непотвърдени данни, спасителят е общински съветник от миналия местен парламент на Лъки, Данчо Бакърджиев.

Спешно е извикан  аварийният екип на противопожарната служба и водолази от Гражданска защита. Спасен е и вторият мъж, третият обаче, вече е напълно безсмислено да се дири. Очаква се в понеделник тялото му да изплува, ако не, водолазите ще се опитат да търсят под леда. Малко преди 20 часа спасителната операция е преустановена.

Рибарниците са собственост на скандалноизвестния бизнесмен Миросав Касев, бивш функционер на ДКМС, ДПС, за известно време и приватизатор на Новотел Пловдив. Заради негови претенции около този рибарник, закупен преди около петнадесет години, бе блокирано проектирането на нов мост над Белишка река точно в зоната на рибарниците.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм