Първомай печели проект след проект по фондове на ЕС

Автор:
Събота, 24 Януари 2009 10:36

Славчо да командирова цялата си дирекция Евроинтеграция на курс в Първомай

Автор plovdiv-online

ImageПоследният спечелен проект засега на Община Първомай е за близо 4 млн. и 200 хиляди лева, съобщи за plovdiv-online председателят на местния Общински съвет д-р Димитър Хубинов (ГЕРБ). Той е за подобряване на образователната инфраструктура. Проектното предложение, подадено по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ ще бъде финансирано по Оперативна програма „Регионално развитие” за максималната стойност на проекта. Предстои подписването на Договор с общината, който се чака в началото на февруари.

Досега Първомай е спечелила още четири проекта, а цели седем са в процес на оценяване, каза пред plovdiv-online г-жа Ваня Мизинева, главен експерт „Евроинтеграция и проекти” в общината.

96 900 лева са взети с проект „Футболът обединява”, 800 хиляди за смесена канализация и пречиствателна станция в с. Градина, други 800 хиляди за подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в Пълвомай.

В процес на разработка е мегапроект на стойност 12 млн. лева подмяна на водопровод и канализация в квартал Любеново на Първомай. На финалната фаза – оценяване, са „Всички учим заедно и спортуваме” (128 668 лв.), „Грижа в семейна среда за хората в нужда” (88 266), 2 млн. 137 495 лева се чакат от „Подобряване на социалната инфраструктура”, друг 1 млн. 612 580 лева – от „Рентабилна културна инфраструктура”, 5 млн. 560 186 пък ще дойдат от „Обновяване на градската среда”, 720 хиляди – от „Бенчмаркингът като инструмент за повишаване на общинския капацитет”.

Plovdiv-Online има оперативно предложение: цялата дирекция Евроинтеграция на Община Пловдив да бъде пратена на едноседмичен, ако ще и едномесечен курс в Първомай – ей го де е!

Кметът на Първомай г-н Ангел Папазов е издигнат от "Коалиция за Първомай" и не е от управляващата Тройна коалиция, за да има подозрения в топла връзка с министерствата, които гледат проектите на общината. Папазов твърди, че работи перфектно с шефа на Общинския съвет д-р Димитър Хубинов, който пък е от ГЕРБ.

От ГЕРБ – Пловдив, имат вече подозрения защо общината толкова настоява да се тегли 30 милионен заем за ремонт на уличките втора и трета категория без готова пълна проектна схема. Ако заемът се гласува, той ще бъде изтеглен точно след две години, яка финансова инжекция за следващите местни избори.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм