С нов автобус се сдоби СУ Проф. Асен Златаров

Автор:
Сряда, 21 Октомври 2020 11:12
С нов автобус се сдоби СУ Проф. Асен Златаров

Правителството на Бойко Борисов за пореден път доказа, че образованието, грижата за децата и учителите са основен приоритет и в кризата.

През април Министерски съвет отпусна 136 милиона лева за осигуряване на безплатни учебници, достъп до интернет, транспорт на ученици и учители, в това число и осигуряването на училищни автобуси дори и за най-малките населени места.

От настоящата учебна година СУ “Проф. д-р Асен Златаров“, което е средищно за община Първомай, разполага с нов 22-местен автобус, осигурен напълно безвъзмездно от Министерство на образованието.

„Необходимостта от автобусът бе огромна“, коментира директорът на учебното заведение Чавдар Здравчев и допълни, че ученици от селата Градина, Крушево, Бяла река, Православен и Езерово, чието училище беше закрито, ежедневно вече се възползват от придобивката.

В училището в Първомай се обучават около 800 деца. Така една отдавнашната мечта на учители и ученици стана действителност, каза още директорът, а родителите са спокойни, че децата им безпроблемно и навреме стигат до своето училище.

 

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм