Шурна покрив на ремонтирана спортна зала

Автор:
Петък, 16 Октомври 2020 12:00
Шурна покрив на ремонтирана спортна зала

Ръководството на община Асеновград се запозна със ситуацията в спортна зала „Асеновец“, възникнала при последния дъжд през изминалата седмица. Покривът на сградата е прокапал, като е установено, че не са нанесени поражения върху имуществото.

Предстои да бъде извършен оглед от експерти от общината, който ще установи причината за прокапването. Последният ремонт на покривната конструкция е извършен през 2016 г., който може да се окаже, че е бил неефективен. През 2014 г. е имало планове за цялостна реконструкция на залата, но те не са били реализирани.

Ремонтът на покрива преди четири години е струвал приблизително 36 000 лева. При предаването на обекта от фирмата изпълнител представители на клуба също са присъствали и са се подписали в протокола, гарантиращ, че всичко е направено качествено.

Приоритет за община Асеновград е здравето на подрастващото поколение.

Кметът на града доктор Христо Грудев е бивш спортист и е с положителни отношения към спорта. Освен това, е лекар и е наясно, че за да бъдат здрави децата те трябва да спортуват. Общинското ръководство ще направи всичко възможно жителите на Асеновград да има подходящи условия за спорт и занапред.

Припомняме, че община Асеновград е започна и вече приключва ремонт на стадион „Шипка“.

Предстои да се кандидатства за сумата от 100 000 лева пред Министерство на младежта и спорта (ММС) за обзавеждане на спортната зала по вдигане на тежести. Текат процедури по избор на изпълнител за три спорни зали – към ОУ „Петко Каравелов“ и ОУ „Ангел Кънчев“ в Асеновград, както и към ОУ „Отец Паисий“ в село Тополово.

Финансите за реализиране на тези проекти е изцяло държавно. В общината над 1 000 деца са картотекирани, като професионални спортисти и участват в първенства. Въпреки пандемията от коронавирус и икономическата криза, както и задълженията в размер на около 5 700 000 лева, които общинската управа наследи и трябва да върне до края на 2020 г., средствата за спорт на асеновградските клубове не са спрени. Разпределят се спрямо постиженията и отличията на спортистите, съгласно действащите разпоредби.

На официалния сайт на община Асеновград е публикувана актуална информация за спортните клубове и техните успехи и финансиране ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/sportni-organizatsii

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм