Удариха тютюнева мафия в Куклен и 3 села

Автор:
Петък, 25 Септември 2020 14:24
Удариха тютюнева мафия в Куклен и 3 села

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност се проведена на 24 септември на територията, обслужвана от Първо районно управление – Пловдив.

В хода на акцията са извършени проверки на имоти в град Куклен и селата Брестник, Белащица, Марково и Първенец.

В резултат са образувани 2 бързи производства и 7 проверки по заявителски материали, като задържани от органите на МВР са общо 4 лица.

Иззети са 3 700 къса цигари и близо 2 кг тютюн. 3 400 къса саморъчно свити цигари са открити в жилищна постройка в гр. Куклен, стопанисвана от 58 годишна жителка на населеното място.

Останалото количество безакцизна стока – цигарени късове и тютюнева листна маса са иззети от жилищата на 65 годишен мъж от Първенец, 33 годишен жител на Куклен.

Саморъчно свити цигари в по-малки количества са открити и иззети и от други имоти в населените места, стопанисвани от три жени.

20 литра безцветна течност с мирис на спирт е била складирана в избено помещение на вила в село Белащица, собственост на 41 годишна жена.

По случая е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.

В хода на акцията служители на районното управление са установени и други нарушения, за които е взето е взето административно отношение.

Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за гражданската регистрация, 6 акта по наредба на Община Родопи, както и 33 броя глоби по фиш.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм