Кметът на Кричим честити Празника на Пловдив

Автор:
Неделя, 06 Септември 2020 08:43
Кметът на Кричим честити Празника на Пловдив

6-ти септември е една от най-светлите празнични дати от новата история на нашата държава. Съединението на Княжество България с Източна Румелия дава мощен отзвук не само на Балканите, но и в цяла Европа, като израз на дръзкия политически акт на нашите предци от 6 септември 1885 г. и нарежда тази светла дата с право сред онези знакови дни в националния ни календар, които винаги ще ни обединяват и вдъхновяват в усилията ни да изградим и съхраним свободна, обединена и демократична България.

През онези дни нашите предци бяха водени от едничкото желание да видят родината си единна. Те, обединени в стремежа да съградят държава, достойна да реди собствените си дела, загърбиха личните амбиции и спокойствие, противопоставиха се не на друг, а на Великите сили. Показаха политическа зрялост, железен характер и най-вече синовна отговорност към интересите на несправедливо разделената тогава българска нация.

Вярвам, че идеите, които ни завещаха дейците на Съединението в продължение на заветите на Апостола на свободата, са наши ценности и днес, когато обединяваме усилията си за изграждане на свободна, справедлива, демократична и европейска България.

Нека във времена на изпитания никога не забравяме, че „Съединението прави силата“ и, че ние самите сме творци на собственото си бъдеще, и че то зависи от всеки един от нас по отделно, но обединени и единни в името на нашата родина!

И нека България да пребъде!
Честит празник !
Честит празник на града и на всички пловдивчани!

Пожелавам Ви заедно да продължите да работите за едно още по- добро европейско бъдеще на Пловдив. Гордейте се, че сте жители на един от най- прекрасните градове в Европа и света!

Нека небесния закрилник на Пловдив Свети апостол Ерм , да покровителства града и той да пребъде във вековете!

Атанас Калчев, кмет на Община Кричим

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм