Министър Кралев с 840 бона при кмета Грудев

Автор:
Петък, 14 Август 2020 08:02
Министър Кралев с 840 бона при кмета Грудев

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев посрещна министърът на спорта Красен Кралев.

Те посетиха ОУ "Отец Паисий" в асеновградското село Тополово. Сред официалните лица бяха заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров, кметът на населеното място, общински съветници. Повод за визитата са отпуснатите с постановление на Министерски съвет средства за изграждане на модерна спортна зала там.

Министърът и кметът доктор Грудев бяха посрещнати изключително топло от десетки деца, родители, треньори и училищен състав в двора на учебното заведение. Кралев побърза да съобщи пред всички добрата новина.

Отделените за целта пари са в размер на 840 000 лева.

Спортната зала ще бъде построена на свободно пространство в близост до сграда на училището.

Площта й ще е 547 квадратни метра. Ще съдържа по една мъжка и дамска съблекални, с тоалетна и баня, с по 14 шкафчета и 3 душа във всяка. Ще има и специална тоалетна за хора с увреждания, складово помещение и учителска стая. Там ще могат да се провеждат състезания по волейбол, баскетбол и тенис на корт.

Красен Кралев заяви, че обществената поръчка за избор на изпълнител ще бъде обявена съвсем скоро и в рамките на около половин година, след като приключат процедурите, спортната зала ще бъде факт. Той припомни също, че в 2 от немалките училища в Асеновград - ОУ "Петко Каравелов" и ОУ "Ангел Кънчев" - също ще бъдат изградени физкултурни салони, финансирането за които ще е от държавата. Министърът на спорта увери, че строителните дейности на спортните съоръжения няма нарушат учебния процес.

Припомняме, че средствата за спортната зала в село Тополово бяха обещани извънредно от премиера на България Бойко Борисов при посещението му в Асеновград преди няколко месеца. Кметът на града доктор Грудев, на свой ред благодари от името на децата и родителите за изпълненото обещание. "Спортната зала ще остане и след нас.

Децата ще я ползват, за да си запълват свободното време с полезни дейности", каза пред медии доктор Христо Грудев. Треньорът на волейболния отбор в село Тополово се обърка към кмета на Асеновград и към спортния министър с благодарност и с признанието, че е приятно изненадан от бързо развилата се ситуация. Кметът на населеното място също сподели радостта си от факта, че даденото преди няколко месеца обещание действително ще се ппревърне в реалност съвсем скоро.

Веднага след посещението в село Тополово кметът на Асеновград и министърът на спорта посетиха и спортната база по кану-каяк при язовир "40-те извора". Съоръженията там също са занемарени, а в клуба тренират десетки млади спортни надежди - и момчета, и момичета. Доктор Грудев потърси съдействие от министър Кралев за осигуряване на финансиране, чрез което да се осъществи реновирането на базата. "Усещаме добронамереност както от неего,така и от министър-председателя, защото те искат да се случват реални неща в полза на младите хора", каза в заключение кметът на Асеновград.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм