Данка Люртова и ЖГЕРБ-Карлово дариха БЧК

Автор:
Понеделник, 10 Август 2020 13:48
Данка Люртова и ЖГЕРБ-Карлово дариха БЧК

Народният представител от ГЕРБ-Пловдив област Данка Люртова и представителки на ЖГЕРБ-Карлово събраха годни за употреба дрехи и спално бельо и ги дариха на БЧК. Така те се включиха в националната кампания на организацията.

С даренията ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Част от текстилните изделия, които са годни за използване също така се изнасят предимно за страни от Третия свят в Африка, Централна Америка, Близкия Изток и др.

Останалите изделия, които не са годни за употреба по първоначалното им предназначение, се преработват и рециклират в България или фабрики в други държави, като от тях се създават продукти като почистващи кърпи, тапицерии за автомобилната промишленост, топлоизолации и много други продукти, произвеждани от рециклиран текстил.

„Така даваме възможност за удължаване на живота на дрехите чрез многократно използване и по този начин се предотвратява или поне намалява значително добива на нови природни ресурси. Помагаме и на природата и на икономиката“, коментира Люртова.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм