Барека плажува под Прокопиев, кани Бойкикев

Автор:
Барека плажува под Прокопиев, кани Бойкикев

Как подсъдимият разградски бизнесмен Иво Прокопиев гази закона с палата си на Буджака обяви, че ще покаже идния вторник бившият евродепутат и настоящ лидер на организацията „Антикорупционен фронт“ Николай Бареков, пише "Монитор".

Във видео във Фейсбук Бареков посочи, че още преди 8 години екипът му в TV7 e показал начина, по който каолиновият крал заедно с бизнессъдружниците си е заграбил защитената природна местност.

„Изкупуват на безценица целия полуостров и го превръщат в частна собственост в разрез с всички правила и строителни норми в България“, обясни той, като допълни: „Всички видяхме акцията на Христо Иванов в парк Росенец и го питам той ще дойде ли с мен на 11 август, когато по суша ще отидем на затворената улица на Прокопиев, който е лишил жителите на Созопол и целия народ от изконното му право на достъп до плажната ивица и Черноморието“.

Самият Христо Иванов, който по заръка на ментора си Иво Прокопиев, първо инсталирал го за министър на правосъдието, а след това - за сламен лидер на "Да, България", упорито мълчи за грубото погазване на законите, направено от тартора му.

Иванов, който обикаля Черноморието, разпъвайки наляво и надясно шатрата на цирк "Капитал" неколкократно беше питан защо не отиде на Буджака, където хасиендата с басейн на Прокопиев е блокирала пътя до живописните скали и море на "Германката", но упорито отказва да отговори на въпросите, обяснявайки, че не знаел за казуса.

В същото време проверка на прокуратурата по Южното Черноморие показа, че масивната ограда, построена от каолиновия крал не само абсолютно незаконно спира гражданите на държавата от достъп "Германката", а поставя в риск и живота им, оставяйки само тясна опасна пътека до морето.

Пътека, която местните обясниха, че също е била блокирана до миналата година. Междувременно кметът на Созопол Тихомир Янакиев заяви пред "Телеграф медиа", че „ще събаряме къщи на Буджака, ако установим, че са незаконни, дори да са на олигарси“. По случая са образувани и отделни преписки в прокуратурата.

Галерия със снимки

Видео

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    А сега да видим Шошо от ДеБъ, Иво Мирчев https://inews.bg/pictures/2236260_460.jpgще дойде ли, или ще обяви, че поради демократичната му тежест лодката му е потънала или колата закъсала. https://i2.offnews.bg/events/2020/07/11/732568/phplkhkjz_800x*.jpg Или ще си сложи маската на очите, като става въпрос за Прокопов.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм