Синът на баба Милка сам искал да плати за уличен ремонт

Автор:
Четвъртък, 06 Август 2020 10:38
Синът на баба Милка сам искал да плати за уличен ремонт

Интересно развитие на историята на баба Милка от с. Костиево се случи снощи, в 17:15 часа.

Семейството на възрастната жена, както и част от съседите на ул. 19-та, бяха поканени на среща в кметството с кмета Георги Калоферов.

На срещата станаха ясни няколко факта около историята.

Предисторията:

Улицата, на която живее възрастната жена, е трудно достъпна през пролет, есен и зима тъй като цялата е покрита с кал и няма достъп до нея. Заради това баба Милка загуби преди седмица съпруга си.

На срещата стана ясно, че г-н Калоферов не е искал семейството на жената да финансира транспортирането на материал за ремонт на улицата. Оказа се точно обратното. Синът на баба Милка сам е предложил да заплати транспортните курсове, а това беше потвърдено лично от него на вчерашната срещата. Синът на възрастната жена потвърди още, че е предложил и на съседа им да финансират сами изграждането на пътна настилка по проблемната улицата.

Стана ясно още, че баба Милка, синът ѝ и кметът на с. Костиево няколко пъти са водили разговори по темата за улицата, която е в тежко състояние, но за съжаление финансиране няма.

На въпроса: Защо улицата не е включена в планираните ремонтни дейности, Калоферов отговори: „Винаги ремонтните дейности започват да се правят от центъра на населеното място, към периферията. Никъде не се прави по обратен начин. И тук е така. Тази година са предвидени 3 улици за асфалтиране и 7 за чакълиране, но ул. 19-та не е сред тях.“

Справката показа, че адресната регистрация на баба Милка в с. Костиево е прекратена през 2003 г. и е регистрирана в Пловдив. Синът и също е с постоянна адресна регистрация в града под тепетата.

По време на срещата, г-н Калоферов лично помоли семейството да се регистрира поне с временна адресна регистрация в селото.

На въпроса дали поне следващата година улицата ще бъде ремонтирана, Калоферов сподели, че няма как да даде такъв отговор.

„Всичко зависи от финансирането, което ще получим от община Марица.“ Той се ангажира да помогне на семейството с каквото може, но без да дава обещания, за които не е сигурен, че ще може да изпълни.

Семейството все още очаква отговор на жалбите си, адресирани до община Марица.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм