Окончателно: Столетовският лихвар в ареста

Автор:
Четвъртък, 30 Юли 2020 13:28
Окончателно: Столетовският лихвар в ареста

Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Пловдивския окръжен съд, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е. Ц., който работил като комисионер към заложна къща „Версай“ в с.Столетово, Карловско.
Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства може да се направи обосновано предположение, че Е. Ц. е съпричастен към повдигнатите му две обвинения – за системно предоставяне на кредити срещу лихва и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси, намерени при претърсване в дома му. Според данните от разпитите на 22 свидетели той е извършвал незаконна лихварска дейност от 2013 г. до задържането му през 2020 г.
От дългия период на инкриминираната дейност, от големия брой пострадали и интензитета на извършване на престъплението, в което е обвинен Е. Ц., произтича опасност той да извърши престъпление, ако бъде освободен срещу по-лека мярка за неотклонение, смята съдът. Някой от свидетелите се заявили, че изпитват страх за живота си от обвиняемия.
Апелативният съд не приема, че има опасност от укриване на Е. Ц., както и не взима под внимание данните, че той е бил съден за нанасяне на телесни повреди и за хулиганство, тъй като е бил реабилитиран по право.
Определението на съда е окончателно.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираше обвиняемият, а съдебният състав, прокурорът и защитникът бяха в зала в Апелативен съд – Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм