Бюрото по труда в Раковски минава към Пловдив

Автор:
Сряда, 29 Юли 2020 07:36
Бюрото по труда в Раковски минава към Пловдив

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Агенцията по заетостта. С проекта на постановление се предлага дирекция „Бюро по труда“ със седалище гр. Раковски да се преобразува във филиал на дирекция „Бюро по труда” със седалище Пловдив.
Целта е осигуряване на оптимални условия за компетентно и ефективно предоставяне на посреднически услуги по заетостта на търсещите работа и работодатели, както и осъществяване на политиката за насърчаване на заетостта в общините Пловдив, Раковски и Брезово.
Със заключителните разпоредби на проекта се предлагат промени в Устройствения правилник на Министерството на културата, свързани с необходимостта от привеждане на организационната структура на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ на Министерството на културата в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство (ЗКН).
За създаване на условия за изпълнение на заложената в ЗКН концепция, свързана с осъществяването на контролна дейност чрез централно управление и териториални звена, се налага увеличаването на щатната численост на Министерството на културата с 22 щатни бройки. С цел структурирането на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ се предлага увеличаването на числеността на Министерството на културата да се извърши за сметка на 22 трайно незаети щатни бройки от Агенцията по заетостта.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм