Екскметица платила 180 бона на адвокат без отчети

Автор:
Неделя, 19 Юли 2020 08:48
Екскметица платила 180 бона на адвокат без отчети

Окръжна прокуратура Смолян е издала постановление за изпращане по компетентност в Специализирана прокуратура гр.София на преписка от 15 юли 2020 г. срещу две бивши управнички на община Чепеларе.

Прокурорското постановлението е издадено след приключила проверка на ОДМВР-Смолян, с мнение за образуване на досъдебно производство срещу Славка Чакърова, бивш кмет на община Чепеларе и Наталия Каварджиева, временно изпълняваща длъжността кмет на община Чепеларе, за евентуално извършено престъпление по смисъла на чл. 219 от НК. Посоченото престъпление по чл.219 от НК, попада в кръга престъпления, които са подсъдни на Специализирания наказателен съд.

От извършената проверка е установено, че двете, като изпълняващи длъжността кмет на община Чепеларе, са сключили договор за правна помощ с адвокат Кирил Иванов, който за посочения период от 7.11.215 г. до 8.11.2019 г. е извършвал правни услуги на община Чепеларе.

През същия период адв. Иванов не се е отчитал пред кмета на община Чепеларе за извършените юридически услуги, но независимо от това е предприел действия по заплащане на сумите, които възлизат общо в размер на 179 126,47 лв.

Заведени са изпълнителни дела при ЧСИ за събиране на тези вземания, като са били запорирани сметките на Общината.

Чакърова и Каварджиева „не са положили достатъчно грижи за ръководенето и управлението на възложената им работа и проявили бездействие“, с което значително е бил ощетен бюджетът на община Чепеларе, пише в постановлението на Прокуратурата.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм