Оставки в МБАЛ Велинград заради кмета на Сърница

Автор:
Четвъртък, 25 Юни 2020 13:05
Неби Бозов ядоса медиците във Велинград Неби Бозов ядоса медиците във Велинград

Лекари, медицински сестри и лаборанти - над 100 души, от болницата във Велинград подадоха тази сутрин колективна оставка, но към момента остават на работните си места, съобщи БНР.

Мотивите са, че се чувстват унижени от обвиненията, че отказват да приемат пациенти с Covid-19.

От болницата твърдят, че не могат да отговорят на последните изисквания за разкриването на допълнителни легла за прием на пациенти с коронавирус.

В момента в многопрофилната болница се лекуват 6 пациенти с вируса.

В писмо до медиите медиците заявяват, че се чувстват унижени от кмета на Сърница Неби Бозов, който ги обвинявал в отказ да приемат пациенти с Covid-19.

В писмото на лекарите се казва, че са обезпокоени и оскърбени от „безотговорното политизиране на случаите на Covid-19 в Доспат, Грашево и Сърница“.

Неби Бозов отрече това и поясни, че става дума за жена от Сърница, която час и половина е престояла в линейка, след като болницата във Велинград е отказала да я приеме.

Това е наложило намесата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Не може всеки път да се търси господин Карадайъ или някой друг политик - господин Борисов или.... Има институции, които бяха безпомощни в този случай. Обажда ми се директорът на Спешна помощ - Пазарджик: Имате жител от Сърница, който стои в линейката час и половина, но той в момента е с вързани ръце. Той носи цялата отговорност, но никой не му приема пациента. На мене ми звъни директорът на болницата и казва: "Ние не получаваме пари за Covid-19". Всеки е с някаква различна версия, каза Бозов.

Отговорът на медиците е заявената колективна оставка. От болницата настояват за намесата на здравното министерство.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм