КОНПИ разследва кмета на Ракитово

Автор:
Сряда, 17 Юни 2020 13:50
КОНПИ разследва кмета на Ракитово

На редовно заседание, проведено на 17 юни, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) прие решение за образуване на производство за конфликт на интереси, след сезиране по публикации в медии.

Сигналите са по репортаж на Нова телевизия за лице, заемащо висша публична длъжност. В предаването „Разследване“ на NOVA, излъчено на 14 юни 2020 г., са изнесени данни за извършени нарушения на закона от кмета на Община Ракитово - Костадин Холянов.

Разследването е за това, че през 2016 г. кметът сключва договор за доставка на горива и смазочни материали чрез „пряко договаряне без обявление“ с „Петро 2016“ ЕООД, като фирмата е създадена дни преди решението за възлагане на поръчката. Посочва се, че управителят на „Петро 2016“ ЕООД - Пламен Михайлов, е подписал пълномощно на син на кмета за разпореждане с парите в сметката на фирмата. Според репортажа, синът на Холянов е и работодател на Михайлов, а горивото, което „Петро 2016“ ЕООД ще доставя на Община Ракитово, се съхранява в резервоар на бензиностанция, собственост на този кметски син. Отделно от това се твърди, че кметът Холянов сключва договори за дърводобив и дървопреработване с фирми на своите синове.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм