Община Асеновград и ЦРДР помогнаха на 70 деца

Автор:
Община Асеновград и ЦРДР помогнаха на 70 деца

Община Асеновград и Център за ранно детско развитие (ЦРДР) организираха инициатива, с която подкрепиха децата и родителите, ползващи социалните услуги на заведението. С комплимент към най-малките си жители, общинската администрация и екипът на институцията поздравиха децата по повод 1-ви юни - Международният ден на детето. Инициативата предостави на над 60 малчугани материали, които са определени според възрастта на потребителите. По този начин се цели да се подкрепи образователното, емоционалното и физическото развитие на подрастващите.
За 27 деца на възраст от 0 г. до 3 г. бяха предоставени консумативи, свързани с грижите за най-малките и са от първа необходимост – памперси, адаптирано мляко, детска каша и хигиенни кърпички.
За 40 малчугани на възраст от 3 г. до 7 г. бяха осигурени образователни материали – различни занимателни книги - по математика, за правопис, с приказки. Предоставени бяха и консумативи за рисуване и развитие на творчеството у подрастващите - флумастери, моливи, гланцови блокчета, папка, моливник, химикали и пластелин. Всеки комплект е индивидуален, съобразен с интересите и в подкрепа развитието на отделни области при детето. Литературните и образователно-културни материали бяха предоставени на потребителите на услуги към центъра, за да подпомогнат личностното израстване на малчуганите, като стимулират социалната им активност, паметта, концентрацията, мисленето и формират нови знания.
Социалната услуга се реализира от общината по проект: „Център за ранно детско развитие - Асеновград”. Специализиран екип, състоящ се от педиатър, психолози, рехабилитатор, специален педагог, логопед, социални работници, медицински сестри, акушерка и медиатор, предоставя безплатни консултации за деца на възраст от 0 г. до 7 г. Консултирането на подрастващите има здравен, социален, образователен и психологически характер.
В условията на безпрецедентна криза в световен мащаб, за екипа на центъра, е важно да продължава да подпомага социалното израстване на децата от община Асеновград, както и на семействата от уязвими групи, живеещи в затруднение, на самотни родители, на безработни или деца със специални нужди и увреждания, но и на всички родители, които желаят да се информират и развият позитивни умения за родителстване.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм