Атанас Калчев с приветствие на 24 май

Автор:
Неделя, 24 Май 2020 07:02
Атанас Калчев с приветствие на 24 май

Уважаеми учители,
Уважаеми културни и
просветни дейци,
Увжаеми съграждани,
Скъпи ученици,
24 май е празник, който ни изпълва с национална гордост. Дата на която се гордеем, че сме българи, че сме част от славянския свят, че живеем в страна, приютила учениците на светите апостоли, дали писменост и книжнина на народите! Този ден не е просто официален празник – това е денят в който всеки българин може с гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа.
Това е денят, в който всеки българин отправя благодарност към своите учители, към творците, към хората на духа и просветлението. Благодарност към всички, които са градили и градят днес устоите на нацията, даващи идентичност на съвремието, крепящи българщината, съхранявайки родния език и възпитавайки бъдещите поколения.
На този светъл празник се обръщам към Вас - заслужено да отдадем уважение и почит за тези, които и през годините, и в момента, неуморно се трудят за нашето образование, духовно развитие и културна идентичност. Поклон пред Вас - уважаеми учители, възпитатели, просветители, самодейци, културни и читалищни дейци - за Вашата енергия, постоянство и професионализъм в името на интелектуалното развитие на децата ни и на всички нас.
На всички учащи се желая здраве и жизнени сили, за да носите и пренесете светлината на днешния ден утре!
Честит празник на българската просвета и култура, и на славянската писменост!

Атанас Калчев, кмет на Община Кричим

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм