Асеновград със 160 под карантина, но без COVID

Автор:
Събота, 23 Май 2020 08:16
Асеновград със 160 под карантина, но без COVID

Лицата, поставени под карантина в община Асеновград, са 160.

От тях 75% са в града, а останалите 25% са в селата, като продължава тенденцията най-голям брой да са в селата Боянци и Тополово.

В последните дни се увеличиха карантинираните лица в Мулдава и Червен.

Няма регистрирани заразени с коронавирус COVID-19 в община Асеновград до момента.

Случаят с лекарката от село Нареченски бани се изясни - тя живее в Пловдив и най-малко от 5 месеца не се е връщала на адреса си по лична карта.

През изминалата седмица екипи от инспектори на звеното на РЗИ в Асеновград и на Районното управление на МВР в града извършиха общо 154 проверки на лица за спазване на карантинните ограничения и на 14 обекта с обществено предназначение.

Образувана е една преписка за неспазване на карантината.

Значително намаля броят на подаваните сигнали за нарушаване на ограничителните мерки.

Най-вероятно, това се дължи на факта, че на много малка част от хората вече им прави впечатление, че мерките не се спазват.

Навлизаме в един много опасен период, през който сме изправени пред реална опасност да допуснем разпространение на заразата, ако не се придържаме към спазване на хигиенни мерки.

За последните 7 дни няколко пациенти от МБАЛ – Асеновград са били пренасочени към пловдивски лечебни заведения, като засега няма регистрирани положителни резултати за COVID-19.

Мъж на 62 г. е приет с тежка дихателна и сърдечна недостатъчност. Направен му е PCR тест, чийто резултат е бил отрицателен. По-късно пациентът е починал.

Жена, която се оплакала от болки в кръста и корема, е прегледана от хирурзи и гинеколози. Взета й е проба за изследване чрез PCR тест, който също е отрицателен.

Специализираното COVID отделение в Асеновград вече е напълно оборудвано и предстои да се организира обучение на медици за това, как ще се осъществява и организира приемът на заразени пациенти.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм