Постоянен арест за пласьори на фалшиви 50-левки

Автор:
Четвъртък, 09 Април 2020 13:29
Постоянен арест за пласьори на фалшиви 50-левки

Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбите на двама обвиняеми срещу определения на Окръжен съд – Пловдив и Окръжен съд – Хасково, с които са им взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

На Б. М. е повдигнато обвинение за това, че той и негови съучастници прокарвали в обръщение подправени 50-левови банкноти в малки магазинчета в Пловдив и околните населени места.

Те купували стоки за 5-6 лева и получавали ресто в истински банкноти.

Според Наказателния кодекс това е тежко умишлено престъпление, за което се предвижда санкция лишаване от свобода от 2 до 8 години. Апелативният съд прецени, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства остава непроменено обоснованото подозрение в голяма степен на съпричастност на Б. М. към престъплението, в което е обвинен.

Обвиняемият Б. М. е осъждан многократно, включително и за същия вид престъпление. За това съдът прецени, че има реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да извърши престъпление и да се укрие.

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста и С. И., като потвърди определението на Окръжен съд – Хасково, с което спрямо него е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прецени, че и към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастността му към двете престъпления, в които е обвинен, извършени на 28.03.2020 г. в гр. Хасково.

Тогава в автомобила на С. И. са открити 50 таблетки високорисково наркотично вещество, 20 плика с амфетамини и 9 плика с марихуана, а в дома му над 170 спортни екипа с надписи на различни известни търговски марки.

Спрямо С.И. са повдигнати обвинения за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества и ползване на търговска марка без съгласието на притежателя.

Съдът прецени, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление и целите на мярката за неотклонение към настоящият етап на разследване ще се изпълнят със задържането му под стража.

И двете определения на Апелативен съд – Пловдив са окончателни.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм