Семейство от Пазарджик с COVID, WC-та - най-опасни

Автор:
Понеделник, 23 Март 2020 17:05
Семейство от Пазарджик с COVID, WC-та - най-опасни

201 са заразените с коронавирус у нас, съобщи току-що шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 11 са новите случаи от сутринта до 17 часа днес.

Новите случаи са в София - 7, в Пазарджик - съпруг и съпруга, в Добрич и в Кюстендил, последният е работил в Банско и е хоспитализиран в Дупница. Сред заразените в столицата е общински съветник.

Двойката в пазарджишката болница е семейство от Пещера, тя е била в контакт със 71-годишната жена, за чийто случай бе съобщено миналата седмица.

Никой не е забранявал да работят тоалетните в бензиностанциите, каза Мутафчийски по повод сигналите, че те са затворени.

Нашата препоръка е да има фармацевтична дезинфекция там. Понеже коронавирусът изключително бързо контаминира тоалетни. Това е 100% доказано, обясни Мутафчийски.

Температура, болки в гърлото, задух и чувство на тежест в гърдите са класическите симптоми. Диария се появява в 10% от случаите, каза още той.

Гръцкият вариант с въвеждане на вечерен час е съвсем реален за България, но това няма да затрудни бизнеса вповече, каза генералът.

Той е категоричен, че всички български болници трябва да представят в най-кратки срокове план за оборудване на отделения за лекуване на болни от коронавирус.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм