Община Родопи с нова структура

Автор:
Община Родопи с нова структура

С 27 гласа „ЗА” общинският съвет на „Родопи” утвърди новата численост и структура на общината. Основната цел на предложената актуализация е да се подобри управлението и да се повиши ефективността на администрацията на Община „Родопи” чрез преструктуриране на звената съобразно тяхната компетентност.

В подкрепа на предложената нова структура от кмета на общината Павел Михайлов се обявиха всички присъстващи в залата. „ЗА” гласуваха общинските съветници от местна коалиция „БСП за България- АБВ”, ДПС, Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, местна коалиция „Обединени земеделци” и съветниците от ПП ГЕРБ.

„Смятам, че с подкрепата на новата структура общински съвет „Родопи” ще даде картбланш на новото ръководство и възможност да работи в услуга на гражданите. Така, както подкрепихме бюджета, така трябва да гласуваме и за новата структура. Надявам се, че вече ще имаме компетентна , дисциплинирана и работеща администрация”, изказа мнение съветникът от ГЕРБ Георги Кръстев.

„Гласуваме „ЗА” новата структура с надеждата, че работата в общинска администрация и по населените места в община „Родопи” ще бъде подобрена и съобразена с желанията на кметовете”, подкрепи своя колега и съпартиец Валентина Хаджиева.

Числеността на работещите в община „Родопи” в голямата си част се запазва и тя е 172 души. Държавната дейност са 74 бройки, като от тях държавни служители са 31 души. На дофинансиране от общинския бюджет са 98 служители. Кметът Павел Михайлов ще работи с трима заместници, като все още ресор „Образование , социални дейности, култура, спорт и туризъм” е вакантен.

„Предлагам ви добра структура”, сподели Павел Михайлов.

„Нямам намерение да отнемам права на никого. Комуникацията между мен, кметовете по населени места и общинските съветници е добра. Започнахме съвместната си работа с взаимно разбиране и се надявам така да продължим до края на мандата”.

Общински съвет „Родопи” заседава в условия на извънредна ситуация. Заради усложнената обстановка сесията беше изнесена в голяма зала в село Марково, като се спазиха всички изисквания, определени от Националния кризисен щаб. На входа на всеки бяха раздадени маски и дезинфекционни материали, а при влизане се мереше телесната температура с дистанционен термометър. Беше спазена и дистанцията за повече от метър разстояние на хората един от друг.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (18)

Покажи предишните коментари
 • Ренги-нарката

  Стига , ние не сме прости, ние сме командири на простите-баш простаци.

 • Дежавю

  Шишков, Гачев и компания се върнаха с пълна сила. Червените кхмери пак окупираха община родопи. Преди 8години едвам се изчистихме, но тъпия Спасов се осра. Сега всички хорица по селата ще хрантутят гладните комунисти.

 • Веско

  отговори на: Дежавю

  до като има лизачи като герги кръстев ще страдаме

 • За доброто на Община Родопи

  Увеличаваме персонала, изземване служителите на кметствата и ограничаваме правата на селските кметове. Готвим се избори. Много добро.:D:D:D

 • читател

  Червени дебили, само за вирус Шипка ли сте чували?!? Има и Корона, не е че е особено опасно, но все пак бъдете в крак с времето!

 • Ванко

  Владо Маринов и Георги Цанков държат Павел Михайлов за топките.
  Да не говорим как пък Неази Тайр му стои отзад.

  Кмета Павел Михайлов не може да мръдне.
  Горко му и на него и на Родопи!!!

 • читател

  отговори на: Ванко

  Гочето Цанков с бомбириля бобец ли? :):):) СЕГА НЕ Е ЛИ НАПРАВИЛ НЯКАКВО ДАРЕНИЕ от БОМБИРАЛИ КОНСЕРВИ, В КОЙТО Е СПЕЦ!

 • отговори на: читател

  Брат му зарежда детските градини с храна в община родопи

 • читател

  отговори на:

  Е как брат му? Нали Гочето Цанков тровеше с бомбирали консерви гражданите из пловдивско?!? И пакетирани храни с къкрици, въобще беше известен доставчик на цялата гама негодни храни...

 • Нова коалиция

  Тъпи парчета

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм