Двама сърби в ареста за марихуана за 140 бона

Автор:
Четвъртък, 12 Март 2020 14:08
Двама сърби в ареста за марихуана за 140 бона

Апелативен съд – Пловдив потвърди взетата от Окръжен съд – Хасково мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сръбските граждани М. Б. и Й. Р.

Срещу двамата е повдигнато обвинение за това, че на 01.03.2020 г. на ГКПП „Капитан Андреево“, в съучастие помежду си, като съизвършители, с автобус марка „Скания“ са направили опит да пренесат през границата на страната ни към Република Турция, марихуана с общо бруто тегло от 34,890 килограма на стойност 139 560 лева.

Наркотичното вещество е било укрито в специално изготвен тайник, в който са били поставени 33 броя пакети, съдържащи наркотика. Тайникът е бил специално направен и то в кратко време преди деянието, като в автобуса все още е миришело на силикон.

Апелативният съд прецени, че от събраните до момента доказателства, се установява обоснованото предположение, че двамата са извършили деянието, в което са обвинени.

Тъй като М. Б. и Й. Р. са сръбски граждани и нямат постоянен адрес в България, съществува реална опасността да се укрият, а от факта, че в Наказателния кодекс са предвидени тежки наказания - лишаване от свобода над 10 години, съдът прецени, че има опасност двамата да извършат престъпления.

Определението е окончателно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм