Мобилни екипи на полицията в малки селища

Автор:
Понеделник, 02 Март 2020 13:01
Мобилни екипи на полицията в малки селища

Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция", заедно с представители на регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в началото на месец март започват срещи и прием на граждани в малките и отдалечени населените места в Пловдивска област.

На 05.03.2020 г. на територията на 01 РУ сформираните два мобилни екипа ще посят гр. Куклен, с. Руен и с. Брестник.

Вторият мобилен екип ще се срещне с жители и представители на местна власт в с. Първенец, с. Марково, с. Белащица.

Два мобилни екипа са сформирани и на територията на РУ Асеновград. На 10.03.2020 г. те ще посетят с.Червен, с. Тополово, с. Новаково и селата Бачково, Нареченски бани и село Косово.

Мобилни екипи ще посетят малки и отдалечени населени места на 12.03.2020 г. на територията на РУ – Карлово.

Първият от тях ще се срещне с жителите на селата Анево, Кърнаре и Розино. Вторият мобилен екип ще бъде в гр. Баня, с. Марино поле и гр. Калофер.

На територията на РУ Стамболийски на 17.03.2020 г. първият мобилен екип ще посети селата Златитрап, Брестовица, Скобелево.

Вторият полицейски екип ще бъде в селата Йоаким Груево, Куртово Конаре и Устина.

На 19.03.2020 г. на територията на РУ – Хисар също са сформирани два мобилни екипа:първият – в с. Беловица, с. Мало Крушево, с. Кръстевич, а представители на втория ще посетят селата Долна махала, Черноземен и Ръжево.

Според предвиденото в утвърдения график двата мобилни екипа на територията на РУ – Първомай ще се срещнат с жителите и кметската управа на селата Крушево, Виница и Татарево, Брягово, Бяла река и село Искра на 24.03.2020 г.

На 26.03.2020 г. на територията на РУ – Раковски първият мобилен екип ще бъде в с. Белозем, с. Чалъкови и Момино село. Вторият екип ще посети с. Тюркмен, с. Чоба, с. Дрангово.

Представителите на мобилния екип при посещението си в съответното населено място провеждат среща с неговия кмет, за да обсъдят проблеми от различно естество.

На случаен принцип посещават жилища, местен магазин или питейно заведение, където разговарят с техните собственици за наболели проблеми.

При срещи с възрастни хора в пенсионерските клубове се провежда информационна кампания с цел те да бъдат предпазени от телефонни измамници и им се припомня, да са бдителни и да не оставят жилищата си отключени и без надзор, за да предотвратят престъпни посегателства.

Служителите на областната дирекция се срещат и с директори на действащи учебни заведения в конкретното населено място, особено когато от тях има констатирани престъпни навици и прояви на ученици в поверените им училища.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм