Ето как закриха кариерите край Белащица!

Автор:
Петък, 28 Февруари 2020 10:33
Холсим повече няма да гребе тук Холсим повече няма да гребе тук

Инициативен комитет в Белащица иска селото да се присъедини към Пловдив в изблик на възторг от помощта на Община Пловдив за затварянето на кариерата, която от години трови богатото село в Родопската яка.

Заради спрените вчера със заповед на министъра на енергетиката концесии на кариерите цените на инертните материали в Пловдив и региона могат да се вдигнат, не скри кметът Здравко Димитров. Но хората искат чист въздух! А не само Белащица се трови от кариерите - прахоляците стигат до Тракия и Южен в Пловдив, каза той.

Здравко Димитров разкри и как се е стигнало до крутата мярка.

По време на заседанието на Министерски съвет вчера, премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на енергетиката да издаде заповедите и е пратил зам.-министър Жечо Станков и кмета Пловдив Здравко Димитров от заседанието направо в Белащица.

Това е истината за баталиите вчера с Мая Манолова и Дани Каназирева пред Община Родопи. Докато двете подкрепяха протестиращите хора, всичко е било вече решено в Министерски съвет.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • читател

  Никой не е и съмнявал, че червената Мая и изританата овреме герберка Здравка-Дани нищо няма да свършат, освен да се снимат по тАлАвизора. Нищо не знаещи, както обикновено.

 • читател

  Вождът разпоредил! Вождът издал заповедите! Вождът изпратил хаира направо в Белащица, а там - възторг, радост и щастие! Е, това ако не е "демокрация" и то в най-висшата и форма - здраве му кажете! Прочие, преди тридесеттина години му викахме, че иде "отгоре" и не трябва много, много да се размишлява, а да се изпънява! Сега, след толкова изстрадани години, да намирате някаква разлика? Ама не, че нещо лошо е станало, важното е, докога ще издържи Богът Слънце, че да огрява навсякъде?!

 • Славка

  Искаме си Славчо Метлата!!! https://i.ibb.co/bFq6hyH/image.jpgТ.е. е Слави учиндолски! Ще коригирам плаката... https://i.ibb.co/C1GdWyf/image.jpgСмърт за Тотев, само Слави и Левски!

 • Да се знае

  Важно е да се знае кой свърши цялата работа и че Бойко взима решението. Успяхме да видим възмутителното хвалене на двамата глупаци от Родопи, които не само нищо не вършат а и пречат. Ползата беше че след тяхната тъпота и неадекватна реакция трябваше Бойко да оправи нещата. Белащица благодари Централната власт и на Зико.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм