4.8 г. за мъртвопиян водач, убил мъж и рани сина му

Автор:
Понеделник, 24 Февруари 2020 15:59
4.8 г. за мъртвопиян водач, убил мъж и рани сина му

4 години и 8 месеца лишаване от свобода за шофьор, причинил смърт и средна телесна повреда с 3,42 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Първоначалното наказание е 7 години, но е намалено с 1/3.

Пловдивският окръжен съд в процедура, протекла по съкратеното съдебно следствие, определи на подсъдимия Д. Т. наказание лишаване от свобода в размер на 7 години, което редуцира с една трета на основание чл. 58а от НК и наложи наказание в размер на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Със същата присъда подсъдимият Д. Т. е лишен от право да управлява МПС за срок от 7 години и 6 месеца, считано от влизането на присъдата в сила.

Пловдивският окръжен съд призна подсъдимия Д. Т. за виновен в това, че на 28 октомври 2018 г. на пътя за Харманли в близост до с. Бяла река, област Пловдив, при управление на „Пежо 307 СВ“,  по непредпазливост е причинил смъртта на Я.З. и средна телесна повреда на сина му Д. Д., като деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 3,42 промила.

Делото беше решено по реда на съкратеното съдебно следствие, след като на днешното заседание подсъдимият призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм