ГЕРБ Пловдив Област се поклони на Апостола /снимки/

Автор:
Сряда, 19 Февруари 2020 14:06
ГЕРБ Пловдив Област се поклони на Апостола /снимки/

Народните представители ген. Константин Попов, Данка Зидарова – Люртова, Запрян Янков и Младен Шишков почетоха паметта на Васил Левски в Карлово. Те присъстваха на възпоменателното отбелязване на 147-та годишнина от трагичната гибел на Апостола в родния му град вечерта на 18-ти срещу 19 февруари, където преклониха глава в знак на признателност и поднесоха цветя пред паметника на Левски. В церемонията по традиция се включиха военни от 61-ва Стрямска бригада, членове на Общински Комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.
На 19-ти февруари народните представители от ГЕРБ – Пловдив област отдадоха почит на Васил Левски и пред неговия паметник в София.
Паметта на Апостола на свободата почетоха и общинските организации на ГЕРБ в Асеновград, Стамболийски и Съединение. Областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев и представители на общинската организация на ГЕРБ-Стамболийски с ръководител Стоян Богданов, областният ръководител на МГЕРБ Владимир Пильов, членове и симпатизанти, много граждани, както и ученици от училищата и деца от детските градини в общината почетоха 147-тата годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата пред паметника на Левски в центъра на Стамболийски. Георги Мараджиев се обърна към жителите на общината със слово за Апостола, в което призова да помним уроците и идеите за чиста и свята република, които ни е завещал Левски. "Духът на Дякон Левски е
жив и днес 147 години след смъртта му и вярвам, че всеки един от нас носи частица от сърцето на Апостола на свободата в своето сърце. Във вените на всеки от нас тече и по капка кръв от кръвта на Левски, затова на дати като днешната трябва да сме изпълнени с дълбока почит към този велик българин", каза още в словото си Георги Мараджиев.
След това представителите на ГЕРБ-Стамболийски и присъстващите на възпоменанието поднесоха венци и цветя в памет на Апостола на свободата.
Общинската структура на ГЕРБ в община Съединение почете паметта на Левски пред барелефа му, поставен на фасадата на НЧ “Съединение -1875“. Кметът Атанас Балкански, председателят на Общинския съвет Кристина Крислова и общински съветници сведоха глава в памет на Дякона и поднесоха цветя. 147 години от гибелта на Васил Левски отбеляза и общинската структура на ГЕРБ Асеновград. Кметът и общински ръководител д-р Христо Грудев, общински съветници и членове на организацията поднесоха цветя и венец пред паметника на Апостола в града. Те склониха глави в знак на признателност и почетоха паметта му с минута мълчание.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Янко Гочев: Левски е осъзнал, че русофилството възпитава еничари, предатели от векове за векове, а Русия не прощава тази прозорливост и българщина. Граф Н. Игнатиев никога не е бил българофил, той е едновременно панславист, сърбофил и туркофил, което го превръща в много опасен българофоб

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм