Мобилни групи срещу сметищата в Родопи

Автор:
Четвъртък, 13 Февруари 2020 16:00
Мобилни групи срещу сметищата в Родопи

Мобилни групи ще се борят да премахнат незаконните сметища на територията на община „Родопи”. Патрулките ще обикалят по населените места, като целта е да контролират нерегламентираното изхвърляне на боклуци в землището на селата.
Все още не е ясно дали проверяващите инспектори ще са общински служители или община „Родопи” ще сключи договор с частна фирма. „Идеята е да се правят ежедневни проверки, а патрулиращите да бъдат безкомпромисни и при регистрирани нарушения да глобяват виновните”, обясни кметът на общината Павел Михайлов. В началото на терен ще започнат да работят един или два автомобилa.
На територията на община "Родопи" има изградени две големи депа, които могат да поемат различните видове отпадъци. В землището на село Първенец има сметище за строителни отпадъци, а край село Цалапица - за битови отпадъци. „Те могат да се ползват от всички жители на общината срещу определено заплащане”, посочи кметът на „Родопи”.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • Да попитам

  Ваше високо превъзходителство, с тази администрация ли ще бориш беззаконията?
  Спри новата Бочукова-Маринов в противен случай краха ти е неизбежен!

 • Гецата

  Бреснишкия убавец е много по зле. Ама двамата с Павката са си лика прилика. Една група от създадените да виси в общината защото там са най големите боклуци.

 • Наско

  САМО ЗА ДВА МЕСЕЦА Е ВИДНО БЕЗХАБЕРИЕТО В НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ!!!
  ЕДИНСТВЕНАТА ПРОМЯНА В ОБЩИНАТА Е СМЯНТА НА ТАБЕЛИТЕ НА КАБИНЕТИТЕ
  ВЛАДО МАРИНОВ Е НАГЪЛ ТИП И КОЛКОТО ПО РАНО СЕ МАХНЕ ОТ ОБЩИНАТА ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ
  СЪЩО И ЕВЕЛИНА НОВАТА БОЧУКОВА.
  НЕ Е НУЖНО САМО СНИМКИ И МНЕНИЯ А УПРАВЛЕНСКИ РЕШЕНИЯ!!!

 • До Наско

  Не издигай толкова много Ивелинчето! Сравнявай я с Таирчо. Толкова им е капацитета. Иначе за Владко сме съгласни всички в общината- за нищо не става, даже и за снимки. А безхаберието им ще е не два месеца а четири години. Много жалко. Носталгичните комуняги ги избраха ама всички им сърбаме попарата. И наистина започнахме да тъгуваме за Бочукова и Спасов че то на фона на тия сегашните?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм