Депутати от ГЕРБ в Стамболийски: Търсим най-правилните решения

Автор:
Вторник, 11 Февруари 2020 16:40
Депутати от ГЕРБ в Стамболийски: Търсим най-правилните решения

Ремонт на главни пътни артерии в общината, такса битови отпадъци, подмяна на остарялата водопроводната мрежа и справяне с многобройните аварии, узаконяване на незаконните ромски постройки, присъединяването на България към еврозоната бяха само част от темите, които народните представители ген. Константин Попов, Запрян Янков и Данка Люртова обсъдиха с жители на община Стамболийски по време на обща открита приемна.

На нея присъстваха също кметът на общината и областен координатор Георги Мараджиев, общинският ръководител на ГЕРБ Стоян Богданов и областният ръководител на МГЕРБ Пловдив област Владимир Пильов.

В началото генерал Попов сподели впечатленията си как в други държави са се справили с тези проблеми и изтъкна какво правителството на ГЕРБ прави за решаване на тези въпроси.

Останалите народни представители също според компетентността си взеха отношение по поставените от жителите на общината проблеми. От думите им стана ясно, че за решаването на проблемите във водния сектор правителството е взело решение да отдели 1 милиард лева за създаването на холдинг, който да обедини всички държавни ВиК дружества.

Средствата ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а основната работа на новосъздадената компания ще бъде да следи за ремонта, реконструкцията и модернизирането на ВиК инфраструктурата в цялата страната.

Относно темата за повишението на такса смет Младен Шишков беше категоричен, че това е европейска тенденция, чиято цел е да създаде култура на събирането и изхвърлянето на отпадъци, за по-зелен и чист свят.

По темата за незаконното строителство стана ясно, че се правят постъпки за по-олекотена административна процедура за узаконяване на постройките като преди да се пристъпи към това, желаещите трябва да станат собственици на имота.

В тази връзка кметът Мараджиев уточни, че за община Стамболийски вече има подготвени 15 имота в село Три водици, готови за закупуване и усилено се търси вариант за справяне с незаконните ромски постройки в общината.

В края на срещата генерал Попов обобщи, че подобни срещи очи в очи с хората помагат за изясняване на проблемите в общините и така по-лесно се намира подходящо решение за тях.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм