Старт на дългочакан ремонт на улица в Марково

Автор:
Понеделник, 10 Февруари 2020 15:31
Старт на дългочакан ремонт на улица в Марково

Започна ремонтът на улица „3-ти март” в село Марково. Началото беше дадено с първа копка от кмета на община „Родопи” Павел Михайлов. Отсечката, която ще бъде благоустроена е с дължина от 300 метра и е в изключително лошо състояние. Строителните дейности са на стойност от 270 хиляди лева, като се предвижда подмяна на водопровод, нова пътна настилка, изградена от пътни ивици, маркировка и изграждане на тротоари.
Улица „3-ти март” е важна, защото свързва съседните по-малки отсечки с главния път на селото.
„Село Марково е едно от селата в община „Родопи”, което е с изключително лоша инфраструктура. Обещавам , че улица „3-ти март” е само началото на ремонтните дейности, които започваме днес”, каза кметът Павел Михайлов. Той обяви намерението на Община „Родопи” още тази година да бъде изградена детска площадка в селото. Михайлов обясни, че Марково е едно от 4-рите села в община „Родопи”, в които тази година ще бъде изградено видеонаблюдение. За по-голяма сигурност на хората камери ще бъдат поставени на входно-изходните артерии, както и в централната част на селото.
„Поставили сме си амбициозна, но изпълнима инвестиционна програма. Искаме хората да останат доволни и в лицето на новото ръководство да усетят, че наистина в община „Родопи” е настъпила промяна”, коментира кметът.
След това багерът направи първа копка в началото на улицата, а кметът разби бутилка шампанско пред погледите на марковци.
Специално за церемонията бяха дошли десетки жители на селото. С надежда хората посрещнаха кмета Павел Михайлов и заместника му Владимир Маринов.
„За мен е огромно удоволствие да ви кажа „Добре дошли”, каза с треперещ глас Никола Колев. „От десет години в нашето село не е стъпвал представител на общината, а за кметска визита даже не сме помислили”, вълнуваше се бай Кольо и след кмета също счупи бутилка шампанско за доброто начало на ремонта.
Отец Рашко Василев отслужи водосвет за здраве.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм