Изселват роми с 9 деца до сладкарски цех в Кадиево

Автор:
Сряда, 22 Януари 2020 13:21
Изселват роми с 9 деца до сладкарски цех в Кадиево

До март премахват ромските колиби, залепени за оградата на сладкарски цех в Кадиево. Това стана ясно по време на брифинг в Областна администрация.
Община Родопи вече е издала констативен протокол за незаконно строителство на постройките, до дни ще бъде издадено и разпореждане за събарянето им.

При проверката, разпоредена от областня управител Дани Каназирева, става ясно че, земята е общинска собственост от 2009-а година, няма строително разрешение за бараките, а данъци не са плащани от повече от 10 години.

Припомняме, че в къщата живее фамилия с 9 деца, която живее там от 20 години без тоалетна и течаща вода. Досега собственикът на сладкарския цех Николай Христозов не е срещнал разбиране от никоя институция.

Физиологичните си нужди семейството извършвало на двора пред фабриката за производство на сладкарски изделия. Това е заплаха за бизнеса и здравето на семейството му и 150-те работници.

Собственикът разказа, че когато започнал бизнеса си през 1993-а година, до оградата се заселила жена с дете с увреждания. първата си съпруга има три деца. Част от тях обаче са починали. От втората си жена има други девет наследници.

Христозов обяви, че внася данъци за милиони, а никой досега не е разрешил този проблем. Той допълни, че при него работят 20 роми и 80 турци, но няма напрежение между тях.

Казусът стана известен преди дни, когато голям пожар изгори няколко от колибите, а три пожарни гасиха огъня.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм