Кабинетът даде на Кричим 31 дка за туристически атракции

Автор:
Четвъртък, 16 Януари 2020 16:46
Кабинетът даде на Кричим 31 дка за туристически атракции

С решение на Министерски съвет от днес, по предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството, на община Кричим се прехвърля собствеността върху имот – частна държавна собственост, за изпълнението на проект „По следите на древността – една история за история, култура и вяра“.

Имотът представлява терен с площ 30 916 кв.м и досега е бил в управление на областния управител на Пловдив.

Общината ще го ползва за модернизация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура, с което ще се осигури достъп до туристическите обекти и природни забележителности, коментира кметът на Кричим Атанас Калчев.

Проектът предвижда изграждането на изгледни площадки, изработване и поставяне на указателни и информационни табели за еко пътеки и туристически маршрути, маркировки, беседки, пейки и кошчета за отпадъци.

Създадената инфраструктура и придобитите активи ще се ползват безплатно от всички граждани и гости на община Кричим.

Като кмет на община Кричим изказвам своята благодарност към министър Петя Аврамова и всички членове на Министерски съвет за взетото държавническо решение. С него не само се предоставя имота, но и се създават предпоставки за реализиране на проектната инициатива на общината, което ще бъде от съществено значение за целия регион, каза още Атанас Калчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм