"Бултиш" дарява Дома за деца в Брацигово

Автор:
Сряда, 15 Януари 2020 10:49
Донка Колева и Шаап Акташ Донка Колева и Шаап Акташ

Дружеството на български и турски бизнесмени в Пловдив "Бултиш" ще дари Дома за деца, лишени от родителски грижи, с домакинска техника - пералня, готварска печка, дрехи на 21 януари, съобщи председателят на Управителния съвет Донка Колева.

Над 70 са децата в Дома в Брацигово - от 7 до 18-годишни. Затова персоналът лично ще купи необходимите дрехи - бельо, анцузи и др., а ние ще осребрим фактурите, каза още г-жа Колева.

В Управителния съвет на дружеството са бизнесмените Ръфат Якуб, братя Кесер, Шаап Акташ, Кина Янакиева, Весела Букикова, а офисът е предоставен от собственика на Сити хотел безвъзмездно. Над 40 турски и български фирми участват в "Бултиш".

Благотворителността е сред основните дейности на дружеството, което тази година ще чества 20-годишен юбилей. Дружеството работи и в сферата на културата, като спонсорира гостувания на реципрочни начала на турски и български артисти, организира концерти и изложби. Голям благотворителен концерт, с който да се отбележи 20-годишнината на "Бултиш", е предвиден за средата на годината.

Дарителските кампании са десетки и са свързани с християнски и с мюсюлмански празници, а дарените са Домове за деца, лишени от родителски грижи, както и Домове за възрастни хора и хора в неравностойно положение. Така "Бултиш" е зарадвал в годините нееднократко Домовете "Олга Скобелева" в Пловдив, домовете в Наречен, Кърджали, Асеновград, Дома за глухонеми и др.

Дружеството се създава с идеята да помага на идващия в Пловдив и региона турски бизнес както да се ориентира с бързо сменящото ни се търговско и друго законодателство в годините, така и на български бизнесмени да установят контакти с турски партньори.

7-годишно е вече сътрудничеството на "Бултиш" със сродната, но в пъти по-голяма организация "RUMELiSiAD" - Бурса. Чрез него е организиран миналата година Балкански икономически форум в Бурса с участие на членове на "Бултиш". През март 2019 пък 15 български туроператори са участвали благодарение на "Бултиш" в Балкански туристически форум.

Сдружение "ERiAD" - Ескишехир е друг от партньорите на пловдивската организация. През ноември 2019 "Бултиш" участва в Панаира на строителството в Ескишехир.

За 20-годишнината на "Бултиш" се организира голям Бизнесфорум с фокус Тракийския регион и в сътрудничество с община Текирдаг, след който ще последва и Благотворителния концерт, разказа Донка Колева.

Тя подчерта изключителната готовност на турските бизнесмени да участват в благотворителни акции. За тях е сякаш задължително да даряват по празници и го правят както на мюсюлманските, така и на нашите християнски, допълни Колева.

През годините в "Бултиш" са се включвали, а след това отпадали по различни причини десетки фирми. Но ядрото е запазено, а братя Кесер са още от учредяването на организацията досега.

ЗА СЕРИОЗНИЯ ТУРСКИ БИЗНЕС В ПЛОВДИВ И РЕГИОНА - ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм