66-годишен взриви блок във Варна заради жена

Автор:
Понеделник, 13 Януари 2020 11:19
66-годишен взриви блок във Варна заради жена

Жена е загинала при взрива в жилищен блок във Варна. 18 души са преминали през болнични заведения. Открито е още едно неидентифицирано тяло. 7 са обгазените. Те са настанени в болница, съобщи БНР.

В неизвестност е 66-годишен мъж, с когото жертвата живеела на семейни начала. Той е бивш полицай.

Предполага се, че взривът е умишлен и е извършен от него. Той е обитавал жилището на 53-годишната си приятелка, която преди седмица била настанена в Кризисен център заради упражнено върху нея домашно насилие.

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал Владислав Варненчик.

Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Три деца – на 2, 10 и 17 години и една жена, са настанени в болница с обгазяване, няма опасност за живота им.

Свидетели видели мъжа да изнася багажа си от блока тази сутрин. Според тях взривът е умишлен и не може да се причини от неизправен уред независимо дали електрически или газов.

„Жена ми каза, че нещо е гръмнало. Погледнахме – целият апартамент гореше. Със съседите от нашия вход взехме пожарогасители и започнахме да гасим огъня. Отидохме до 4-ия етаж да събудим всички хора. После дойде пожарната“, сподели един от живеещите в сградата пред екип на NOVA .

„Беше около 4 часа. Чу се трясък. Светнах лампата. Поглеждам – навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. Навсякъде беше ужас“, разказа друг от обитателите на жилищния блок.

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 часа. Излязох да видя какво става. Видях огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Чули са го взрива на около 3 километра. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, който е свидетел на случката.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм