Обвиниха двама рецидивисти за крупен обир

Автор:
Четвъртък, 05 Декември 2019 11:34
Обвиниха двама рецидивисти за крупен обир

Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняеми 54-годишния пловдивчанин К.П. и 57-годишния варналия С.Г., за това, че на 2 декември 2019 г., в Асеновград с метален лост, тип „кози крак“, са отнели сумата от 20 000 лева и цигари, от различни марки, на стойност около 1 000 лева, от супермаркет.

Пловдивчанинът е осъждан за убийство, както и за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Варналията е рецидивист в обирите.

В първите часове на 2 декември 2019 г., обвиняемите се придвижили с лек автомобил Нисан от Пловдив до Асеновград.

Преди това те няколко пъти оглеждали супермаркета в Асеновград, за да направят план за кражбата.

Събраните доказателства сочат, че през нощта двамата отворили прозорец на магазина с помощта на техническо средство, обезвредили камерите за видеонаблюдение и отнели от метална каса 20 000 лева, в различни банкноти и монети, както и цигари.

След това напуснали помещението, качили се в автомобила и през обходни пътища се прибрали в Пловдив. Те са били задържани от полицията към 11 часа на 2 декември 2019 г.

Направени са шест претърсвания и изземвания в жилище, автомобил, магазин и гаражи в Пловдив, като част от отнетите пари са открити, както и от цигарите.

По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия.

К.П. и С.Г. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 5 декември 2019 г., Районна прокуратура - Асеновград ще внесе искани в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм