Заседание при областната за обезводняването на Въча

Автор:
Петък, 22 Ноември 2019 14:20
Заседание при областната за обезводняването на Въча

Областният управител Дани Каназирева свиква спешно заседание във връзка с обезводняването на река Въча в участъка след ВЕЦ „Въча I“ и съществуващата опасност от унищожаване на водната екосистема, в т.ч. популацията на риба.

Заседанието, на което са поканени представители на Министерство на околната среда и водите, НЕК ЕАД, НЕК ЕАД – Предприятие „ВЕЦ”- Пловдив, Напоителни системи клон Марица, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“– Пловдив, Сдружение риболовен клуб „Балканка“, Риболовно сдружение с нестопанска цел „Олимпик 2002“ – Пловдив и г-н Атанас Калчев – кмет на Община Кричим, има за цел да координира дейността на отговорните институции по установяване на причините за обезводняване на участъка, предприемане на конкретни мерки и действия за обезпечаване на необходимия воден отток, и недопускане на екологични щети.

Заседанието е насрочено за 25.11.2019г. (понеделник) от 10,00ч. в Заседателна зала на Областна администрация-Пловдив.

След приключване на срещата ще бъдат оповестени набелязаните мерки.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (5)

 • читател

  Здравка-Дани като чуе обезводняване и настръхва... Сакън, да не остане някак и https://i.ibb.co/mGRVPpg/22.jpgбасейнът й в задния двор на луксозната 7-етажна кооперация на мама и татко - пенсиите от Гладно поле Кленджарови без вода за лятото...

 • Пловсив

  Тая парцалана ще е така 2години. Само снимки и лаене

 • читател

  отговори на: Пловсив

  Ама парцалана, а, пълна е с пари и имоти! Я виж и какво Ауди кара! Ама на Главока точно такива като нея са нужни! Хем да крадат, хем да лъжат, хем да са недосегаеми!

 • Истина

  То е като тука има, тука нема. Събуждаш се удна сутрен и пак си там, където си бил - няма нищо... нищо и си щастлим, че не си в пяндела. Така е Здравчя!

 • Толкова незнаеща си

  Това женче така и не разбра къде са я сложили и какво се прави. То си знае да си лае и снимка с химикал и наметнато жакетче. Ще си гледаме цирк 2 години,

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм