Славка Ч. оставила 356 бона неплатени за зимна поддръжка

Автор:
Петък, 22 Ноември 2019 13:35
Славка Ч. оставила 356 бона неплатени за зимна поддръжка

Официалните задължения от предходния мандат на кметицата Славка Чакърова към фирмите за зимно почистване са в размер на 355 737 лева. Има неразплатени задължения още от 2017 и 2018 година. Натрупаната сума е сериозен дълг за малка община като Чепеларе. Само за град Чепеларе дългът възлиза на 107 641 лева, като има неразплатени разходи още от 2017 година.

В момента, преди старта на зимния сезон, две населени места - Чепеларе и Проглед, се оказват без фирма за зимно поддържане. Причината - заради нередовно плащане през миналия мандат, фирмите, които са чистели тези две населени места, са се отказали да продължат договорите си. Чакърова е обявявала поръчка за нови изпълнители, но заради лошата практика – забавяне в плащането, няма желаещи да изпълняват тази услуга. Новото общинско ръководство ще трябва да намери спешно решение на този сериозен проблем пред прага на зимата.

На работната среща, проведена от новоизбрания кмет Боран Хаджиев на 18 ноември, част от фирмите, чистещи останалите населени места, са поставили ултиматум пред новото ръководство, че ако не им се плати дължимото към момента, ще спрат да поддържат общинските пътища и улици.

Въпросът е защо представителите на въпросните фирми, поставили ултиматум пред новото ръководство, не са си потърсили парите досега, а чакат новия зимен сезон, за да извиват ръце?!

Източник: ГЕРБ - Чепеларе

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм