Мъж, прикрил пияно гадже в катастрофа, пред Темида

Автор:
Събота, 16 Ноември 2019 13:56
Мъж, прикрил пияно гадже в катастрофа, пред Темида

Мъж, опитал се да прикрие пияната си приятелка, предизвикала тежка верижна катастрофа, застава пред Районен съд Пловдив на 18 ноември.

Кристиян К. поел вината за шофирането на лек автомобил Мазда CX-5, с който бе предизвикана катастрофа с 8 ранени, 4 от които деца, на 3 юни 2018 г. в село Труд.

Всъщност зад волана била приятелката му Антония Л., която обаче шофирала под влияние на алкохол. Самият Кристиян въобще не е бил в колата.

Той е обвинен и за престъпление по чл.314 от НК, за това, че на същата дата умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официални документи – талон за изследване и протокол за извършване на проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, съставени от автоконтрольор към сектор Пътна полиция при ОДМВР – Пловдив.

На 03.06.2018г. край с.Труд, Антония Л. управлявала лек автомобил Мазда, като нарушила правилата за движение и предизвикала тежка верижна катастрофа между три автомобила, с което причинила средни телесни повреди на 8 души, 4 от които деца.

По първоначалните данни Кристиян се е представил за водач на автомобила, като заявил, че той го е управлявал, а Антония се возила като пасажер.

В хода на разследването обаче е установено, че това не отговаря на обективната действителност и че именно Антония е управлявала МПС-то и то след употребата на алкохол.

След инцидента тя извикала подсъдимия, който пристигнал с такси от Пловдив, и опитвайки се да прикрие престъплението си, го помолила да поеме вината.

Той излъгал, че е управлявал колата, а тя малко след катастрофата напуснала местопроизшествието.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм