USA: Няма да легализирате проституцията!

Автор:
Вторник, 25 Ноември 2008 09:58

ImageТрябва да предприемем конкретни действия в борбата си с трафика на хора и най-вече на жени с цел сексуална експлоатация. Това заяви американският посланик Нанси Макълдауни на видеоконференция под наслов „Борбата срещу насилието над жени: предизвикателства пред усилията за предотвратяване“. Америка твърдо подкрепя и приветства позицията на институциите ни, която засега е против легализирането на проституцията. Отявлен враг на легализирането е бившият вътрешен министър Румен Петков, чиято фондация организира през уикенда конференция в Пловдив на тема трафика на хора. На другия полюс от години е лидерът на ДПС Ахмед Доган, който се обяви за легализирането на най-древната професия.

Форумът се проведе в американското посолство в София и на него присъства главният прокурор Борис Велчев, депутати и представители на неправителствени организации.

Марк Лейгън, директор на отдела за борба с трафика на хора в Държавния департамент на САЩ, определи като правилно решението на страната ни да не легализира проституцията. Той представи смущаващи цифри - близо 95% от жертвите на трафик на хора са били насилвани, а 86% от жертвите на международен трафик и 85% от тези на вътрешен са проявявали симптоми на тежка депресия.

Борис Велчев заяви, че българското законодателство има ефективни закони и през миналата година 85 души са осъдени за трафик на хора.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм