Мараджиев: Изпълних обещанието си и удвоих кметовете на ГЕРБ в областта!

Автор:
Вторник, 05 Ноември 2019 12:23
Мараджиев: Изпълних обещанието си и удвоих кметовете на ГЕРБ в областта!

ГЕРБ е първа политическа сила в Пловдив област

Областният лидер на ГЕРБ Пловдив област и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев обяви, че е изпълнил обещанието си, дадено преди година и половина, когато е поел кормилото на партийната структура.

Когато застанах начело на организацията на ГЕРБ в Пловдив област, казах че можем да имаме 10 кмета на местните избори, при условие, че от ръководството ни дадат лост и опорна точка. Получих и двете и днес, с чиста съвест мога да кажа, че съм си изпълнил обещанието си, отсече Мараджиев.

Той припомни, че на местните избори през 2015 г. ГЕРБ в региона е имал едва 5 кмета и поздрави всички, които са допринесли за удвоения резултат.
Всички до мен заслужават адмирации, благодаря и на структурите по места, защото им дадох пълната свобода по време на кампанията и резултатите са налице. Благодаря и на правителството за подкрепата, защото благодарение на нея ние сме първа политическа сила в областта, допълни Мараджиев.

Благодарение на добрата коалиционна политика успяхме да постигнем победи и в Карлово и в община Марица. Всички кандидати за кметове на 17-те общини бяха достойни хора, обяви Мараджиев. Той допълни, че на местата, където структурата е претърпяла загуби като община Родопи, Първомай, Кричим, Садово и Лъки ще бъдат направени задълбочени анализи, които ще посочат грешките и как те да бъдат поправени до следващия местен вот.

Община Родопи е моята болка и тъга. Моето виждане е, че кметовете избрани на първи тур не си свършиха добре работата – те не отделиха сили и време, за да съдействат за избора на кмета на общината. Като общински съветници ГЕРБ има 9 общински съветника срещу 7 на БСП, така че като политическа партия стоим добре, отчете областният лидер на ГЕРБ.

След 4 години съм сигурен, че ще си върнем община Родопи. До седмица ще има сериозен анализ, който ще отчете грешките и как те ще бъдат поправени след 4 години.

Структурата в Първомай е разделена и не работи добре, така че въпреки перфектната кампания, това е причината там да загубим изборите.

Областният председател на ГЕРБ Георги Мараджиев обяви, че е особено горд с факта, че ГЕРБ спечели кметския пост в най-голямата община и перлата в короната на Пловдив област - Асеновград и с големия пробив в червената крепост Брезово, където за пръв път ГЕРБ има кмет.

По повод безапелационната си победа, която самият той спечели на първи тур за кмет на Стамболийски, добави, че "вероятно съм единственият който знае как се губят избори /през 1995 г./ как се печелят избори на втори тур /през 2015 г./  и на първи тур - на този местен вот.

"Повярвайте ми най-добре е на първи тур", пошегува се председателят на ГЕРБ Пловдив област. 

В Стамболийски ГЕРБ има 13 общински съветник при 4 преди два мандата, направи сравнение Мараджиев.

По думите му да си кмет не е административен акт, при който някой да те спусне отгоре.

Шефът на Комисията по отбрана в парламента и депутат от Пловдив област ген. Константин Попов отбеляза, че структурата на ГЕРБ в областта бележи траен възход нагоре, след като през 2017 г. е спечелила парламентарните, преди няколко месеца – европейските, а сега  и местните избори.

Организацията на ГЕРБ област върви напред и нагоре заради перфектния екип и ръководителя му  г-н Георги Мараджиев, който има изключителна енергия и усет към нещата и може да погледне малко по-напред. Заради принципната коалиционна политика пък постигнахме фантастичните резултати в Карлово и община Марица и аз поздравявам колегите там, изтъкна ген. Попов.

Той поясни, че в някои от общините като Перущица, Брезово, Куклен, ГЕРБ никога не е имала кметове. 

Карлово

Кметът на Карлово трети мандат Емил Кабаиванов поздрави лидера на ГЕРБ Пловдив област Георги Мараджиев за правилната политическа линия и затова че местните ръководства са имали възможността самостоятелно да си изберат конфигурация за вота

Нормално е ГЕРБ като най-голямата дясна партия да обединява десницата около себе си. От 1991 г. не се беше случвала такава победа на обединената десница в Карлово. Тъй като направихме немалко при предишното управление, голямото предизвикателство е да надскочим летвата този мандат, обяви кметът на Карлово.

Община "Марица"

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов благодари на всички от ГЕРБ и Обединени земеделци за подкрепата, благодарение на която е спечелена заслужена победа в община "Марица".

За трети път се явяваме на избори в подобна конфигурация. Първата цел, която си бяхме поставили, я постигнахме огромна разлика от над 6000 гласа разлика между мен и опонента ми - кандидата за кмет от БСП.

Успешно бе изпълнена и втората цел -  убедителни победи и13 спечелени кметски места на първи и още 4 - на втори тур. 

За съжаление в ОбС вкарахме едва 12 общински съветника заради над 2350 невалидни бюлетини, които са пуснати от избиратели на ГЕРБ и Обединени земеделци. Отбелязали сме грешките и на следващия местен вот няма да ги допуснем, коментира кметът на община "Марица" Димитър Иванов.

Той посочи, че в Общинския съвет управляващата коалиция на ГЕРБ и Обединени земеделци ще работи с останалите партии, изповядващи десни възгледи.

За трети път доказахме, че това е печелившата формула и когато сме заедно сме силни. Благодаря на премиера за оказаното доверие и на председателя на Обединени земеделци Петя Ставрева за безусловната подкрепа, която ми е оказвала  през годините, както и на всички депутати от ГЕРБ Пловдив област за съдействието. Партньорството на община Марица с държавната власт е на високо ниво. Благодаря на г-н Мараджиев за помощта на тези избори - един достоен партньор, който доказа, че когато има цел, стратегия и доверие, победата е налице. Благодаря на всички структури в община Марица и на председателя на ГЕРБ Марица Гергана Трендафилова, че помогнаха да постигнем този забележителен резултат. Мисля, че това е печелившата формула – ГЕРБ и Обединени земеделци в името на просперитета на община Марица, заключи Димитър Иванов.

Асеновград

Новият кмет на Асеновград и досегашен депутат д-р Христо Грудев благодари на всички за подкрепата и на партийната структура, която тази година е преминала през 3 тежки и напрегнати избора, с различен характер и специфика.Той обясни, че малко над 13 на сто е разликата между него и следващия кандидат – досегашния кмет Емил Караиванов.

Няма да кажа лоша дума за никой кмет, защото не знаем решенията, които е вземал каква среда и под какъв натиск са били взети, обяви още д-р Грудев.

Въпреки всичко той не скри тежкото финансово състояние на общината -  13,5 млн. лв. дълг и още 7,2 млн. , които трябва да бъдат платени като финансова корекция за т. нар. воден цикъл. Решението е потвърдено от Върховния административен съд. 

Друг любопитен факт е вота в 90-та секция - в ромската махала в Боянци. Там кандидатът на ГЕРБ има едва 24 гласа, а на БСП - 390 гласа.

Съставът на Общинския съвет е сложен, но ще направим мнозинство, категоричен бе д-р Грудев.

Той има идея - да бъде подготвена стратегия за развитието на общината за следващите 20 години и да направи повече от услугите да се извършват по електронен път, за да не губят хората времето си.

Имам подготвен екип от  хора, работили в администрациите с високо ниво на компетенция и смятам, че с тяхна помощ ще се справим с предизвикателството и ще изправим на крака община Асеновград, категоричен е д-р Христо Грудев. Той допълни, че ще обяви екипа си в понеделник и благодари за подкрепата на г-н Мараджиев и на колегите от Народното събрание, затова че "вървяхме заедно в тези нелеки избори и постигнахме успех".

Раковски

Откак съществува ГЕРБ той е водещата политическа сила в Раковски. Благодаря на жителите за голямото доверие – 70 на сто от гласовете са за ГЕРБ.

Това заяви кметът и организационен секретар на структурата на ГЕРБ в Пловдив област Павел Гуджеров.

Ние сме предсказуеми – това, което сме обещали сме го карали по план. Благодаря на страхотния си екип, а това което ни дава увереност е стабилността в държавата благодарение на премиера Бойко Борисов. Концентрираме се върху реновиране на уличната и спортната инфраструктура, възнамеряваме да направим нова многофункционална спортна зала. Ще се постараем да ремонтираме читалищата – храмовете на просветата и културата. Ще работим така, че да надскочим резултатите си, обеща Гуджеров.

Брезово

Благодаря на всички за помощта, община Брезово бе една от най-трудните общини. Това заяви нивят кмет на Брезово и досегашен на с. Свежен Христо Енков.

Спечелихме благодарение на това, че имахме ясна визия – говорихме затова, което трябва да се направи. Искахме и показахме, че местни избори могат да се печелят само с много работа и убеждение. Шокиращи за мен бяха компроматите, които излизаха срещу нас, но когато нямаш идеи - търсиш компромати, обобщи  Енков.

Той е радостен, че хората в Брезово са преодолели насаждания с години страх и са излезли да гласуват, което се вижда и от резултата.

Надявам се, че през следващите 4 години жителите ще имат друго виждане за управлението. Ние имаме мнозинство в Общинския съвет и смятам, че можем да направим община Брезово да заприлича на модерна община от 20 век. С подобряване на инфраструктурата и създаване на добри възможности за живот ще привлека младите хора. Ще създадем среда, в която  и те, и възрастните хора се чувстват комфортно, обеща Енков.

Той добави, че ще ползва опита на Павел Гуджеров, който постигна забележителна промяна за 4 години в община Раковски.

4 години бях кмет на с. Свежен – там показахме какво можем, ще го направим и в Брезово, закани се Христо Енков, който утре ще обяви екипа си. 

Община Куклен

Благодаря на всички граждани, които излязоха да гласуват. За пръв път ГЕРБ има кмет на Куклен и това стана благодарение на помощта на областния лидер г-н Георги Мараджиев, на правителството и на всички депутати от ГЕРБ област, и най-вече на ген. Константин Попов. На първи тур удвоихме гласовете на ГЕРБ, посочи новият кмет на Куклен Мария Белчева.

Не даваме празни обещания, ще изпълним това което сме обещали – да превърнем община Куклен в по-добро място за живот, категорична бе тя. 

ГЕРБ спечели и един общински съветник повече в сравнение с 2015 г. Тогава групата на ГЕРБ е имала  3, а на тези избори - те вече са 4.

Хисар

Новоизбраният кмет на Хисар Пенка Ганева благодари на всички жители, излезли да гласуват.

Благодаря и на избирателите, които не са гме подкрепили, защото те са тези които ни предизвикват да работим още по-добре и да се докажем. В предишния ми мандат успяхме да усвоим 62 млн. лв. от еврофондовете, с които имаме изградени обекти в почти всяко населено място. Сега също имаме доста амбициозна програма. Спечелихме заради умерената и позитивна кампания, а и сравнението на предишния и по-предишния мандат също работеше в наша полза, обяви Пенка Ганева, която за втори път е кмет на Хисар.

Перущица

Новият кмет на Перущица Мария Вълканова е бивш заместник-кмет в община Стамболийски. Тя благодари на народните представители от Пловдив област, на областния лидер Георги Мараджиев и на всички, които са били до нея.

Досега в Перущица кандидати на ГЕРБ не са стигали до балотаж. Сигурна съм, че ще оправдая доверието на хората, които ме подкрепиха. Обещавам прозрачно и открито управление на моя роден град. Общинския съвет е от 15 съветника от 6 партии, но съм убедена че заради подкрепата им на балотажа и занапред ще имаме стабилно мнозинство и ще работим заедно, отбеляза Мария Вълканова.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (6)

 • Гоца

  Този - Маруджиев го скрийте, че плаши децата с вида си.

 • читател

  отговори на: Гоца

  Гоца, вече не си ли баба?!? Да не се преименува след поредната катастрофа на Славчо Метлата в Пловдив?!? А Мараджиев е важно да плаши партизаните и очевидно в Асеновград яко им е взел страха...

 • Lalka

  Не е вярно за общ. Родопи, Спасов сам си загуби изборите. Той сам си прогони хората и листата му беше лоша, никакви нови лица никакви истински кадри а само стари муцуни и много добре знаете това. Спасов е ваша издънка!

 • съветник

  отговори на: Lalka

  ГЕРБ -9
  БСП + АБВ -7

 • Гражданин

  Защо Г-н Мараджиев не коментира загубата на личния му кандидат в Кричим . Да погледне протокола от събранието на ГЕРБ в Кричим за номинации и там сигурно ще намери отговора на проблема.При наличие на няколко млади инженери дългогодишни членове на ГЕРБ кандидатурата на ГЕРБ г-н Бъбаров беше удар по общинската организация коментират граждани на Кричим.

 • читател

  Спечелването на Асеновград компенсира загубите по останалите места из областта. Това е голяма победа за ГЕРБ!!!

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм