Вижте как пишат кандидатите на БСП в Чепеларе

Автор:
Неделя, 13 Октомври 2019 13:00
Вижте как пишат кандидатите на БСП в Чепеларе

Нашата редовна читателка Славка Пеевска ни изпрати уникални снимки, показващи неграмотността на кандидатите на БСП за общински съветници в Община Чепеларе.

КЛИКАЙТЕ НА СНИМКИТЕ В ГАЛЕРИЯТА - И НЕГРАМОТНИТЕ РОМИ СА ПО-ГРАМОТНИ!

Ето какво ни съобщава Славка Пеевска.

Гледам представянето на листата на БСП за Чепеларе и се хващам за главата: Тези ли, които не могат да пишат, ще ни управляват? Не е срамно да си неграмотен, срамно е да си неграмотен и да се изкарваш експерт с претенции да управляваш останалите!

„Черноризцитехрабри“-те „по настояще“ (пише се „понастоящем“ ) работят в „отделение спешна медицина звено вътрешни болести…“ (не знаех, че има и такова отделение към болниците) и към „клиника УРОЛИГИЯ“ към някой си Светия – св. Георги (написано без кавички и с малка буква).

Черноризцихрабри са, защото са завършили „Черноризец храбър“ („Храбър“ е собствено име и се пише с главна буква. Черноризец не е смел, защото не го е страх от мечките около Чепеларе).

Освен че част от мъжете са го завършили този "Черноризец смел", част от жените също са се обучили там. И за тях обаче се говори в мъжки род: „завършил“, а не „завършила“, както би трябвало. Навярно защото и те са смели.

И след като са завършили пустия Черноризец, някоя от тях е станала управител на „ комплекс социална УСЛОГА“.

Има и инжИнерка и предпиемач!

Това са фрагменти от официалното представяне на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници от БСП. Какво ли ще е неофициалното?!

Всеки греши, нормално е. Ненормалното е да се правиш на експерт, когато си неграмотен и да имаш претенции да управляваш, да задаваш дневния ред на обществото, както правят от БСП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм