Глобиха концесионер на кариера за запрашаване

Автор:
Събота, 12 Октомври 2019 08:37
Шефът на РИОСВ Стефан Шилев Шефът на РИОСВ Стефан Шилев

Тричленен състав на Пловдивския административен съд отмени решение на Районен съд Пловдив, което анулираше заповед на директора на Регионална инспекция по околната среда и водите-Пловдив, с която се налага глоба на „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД за запрашаване над нормите.

Дружеството обжалваше заповедта пред Районен съд и получи решение в своя полза.

Административен съд отмени това решение и потвърди наказателното постановление на РИОСВ - Пловдив за глоба от 4000 лева.

е наложена имуществена санкция в размер на 4000лв. на основание чл. 166, т.3, във вр. с чл. 165, ал.2, във вр. с чл. 156, т.2 от Закона за опазване на околната среда /ЗООС/, за нарушение на чл. 166, т.3 във връзка с чл. 165, ал.2, във вр. с чл. 156, т.2, във вр. с чл. 14, ал.4 от ЗООС.

Тя е за неизпълнение на задължително предписание за осигуряване на измиване на частта от републиканската пътна мрежа използвана от дружеството, с цел недопускане неорганизирано емитиране на прах при движение на всички транспортни средства ползващи пътя - с.Белащица – с.Гълъбово.

Твърденията на касационния жалбоподател - Директор на РИОСВ –Пловдив са, че на дружеството е дадено задължително предписание да извършва почистване и измиване на терена винаги, когато е замърсено.

Касационният съд е приел, че предписанието, дадено от контролните органи на концесионера „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД, е ясно и конкретно, същото не е изпълнено, следователно е извършено нарушение на Закона за опазване на околната среда. Размерът на наложеното наказание се приближава до предвидения от закона минимум и не следва редуциране.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм